Puskas'ı şimdiden kazandı

Macar basını; Nijeryalı forvetin yılın en iyi golünü attığını belirterek “Onuachu, Puskas'ı şimdiden kazandı” başlığını attı. Sky Italia: “Onuachu'dan Trabzonspor adına akrep golü.” Daily Mail: “Müthiş golünü takla ile kutladı.”

AKŞAM SPOR

Trabzonspor, deplasmandaki 3-2'lik Fenerbahçe galibiyetinin ardından Konyaspor'u da 2-1'lik skorla geçmeyi başardı. İki karşılaşmada da Onuachu fırtınası vardı. Sarı-Lacivertliler'e karşı maçtaki ilk golü atan 2.01'lik forvet, Konyaspor'a karşı da 2 gol atarak takımına galibiyeti getirdi. Nijeryalı yıldızın attığı 2. gol ise tüm dünyada yankılandı. Enis Destan'ın ortasını arkası dönük bir şekilde topuk vurarak bitiren Onuachu, gol sonrası attığı takla ile de dikkat çekti. Dünya basınında gündem olan Onuachu için şu yorumlar yapıldı: Rangado.24.h: "Trabzonspor'da Onuachu, Puskas ödülünü şimdiden kazandı."

TÜRKİYE'DE BİR BAŞYAPIT

İndex.hr: "Türkiye'de bir başyapıt. Onuachu, yılın en iyi golüne aday." Daily Mail: "Onuachu, harika golün ardından sevinçten muhteşem bir ters takla atarak kutlama yaptı." Flash.gr: "Onuachu, yılın en iyi gollerinden birinin altına imzasını attı." Voetbalprimeur.be: "Trabzonspor'da dünya çapında bir gol attı." Sport1.mk: "Kazanmak için çılgın bir gol attı." Bolanarede.pt: "Paul, Trabzonspor'da akrobatik bir tarzda harika bir gol attı." Sky İtalya: "Onuachu'dan Trabzonspor adına akrep golü." Sport.ba: "Bu geceden itibaren yılın en iyi golünü seçmeye gerek yok."

2.01'LİK ADAMIN USTALIĞI

Cpnckn: "Bu sezonun en muhteşem gollerinden biri Türkiye'de görüldü: 2.01 cm'lik adamın ustalığı." Sportklub sitesinde ise "Muhteşem golcü Onuachu, Trabzon'a zafer getirdi" denildi. Haberin detayında, "Onuachu muhteşem bir golle Trabzon'a üç puanı getirdi. Attığı 2. golün yılın en iyisine gireceğine hiç şüphe yok" ifadeleri kullanıldı. Soccernet'te bulunan haberde, "Onuachu Trabzonspor'un Konyaspor galibiyetinde Puskas Ödülü'ne aday bir gol attı" başlığı kullanıldı. Onuachu, sezon başında İngiltere ekibi Southampton'dan 1.50 milyon euro bedelle kiralanmıştı. Oyuncunun piyasa değeri ise 13 milyon euro.