HABER MERKEZİ
AKŞAM SPOR
Beşiktaş'ın deneyimli savunmacısı Emmanuel Agbadou sert açıklamalarda bulundu. Agbadou son saniyede yaşanan pozisyonun penaltı olmadığını söyledi ve Fenerbahçe'nin buna ihtiyaç duymadığını ifade etti: "Yaşanan pozisyon asla penaltı değildi. Pozisyonun penaltıyla -alakası yok. Ceza sahası içerisinde bile değil. Hakemin VAR'a bakmaması imkansız bir şey! Dürüstçe kazanarak da şampiyon olunabilir. Bu gerçekten utanılacak bir durum. Olmayan bir şeyi icat etmeye hiç gerek yok. Bu durum lig için bence kötü bir şey! Bu şekilde işlerin düzelmesi pek mümkün görünmüyor. Bu tarz kararlarla bu ligin iyi olması mümkün değil." Öte yandan Beşiktaş cephesinden de son saniyedeki pozisyonla ilgili peş peşe sert paylaşımlar geldi.
BEŞİKTAŞ: "EMEK HIRSIZLARI"
Maç biter bitmez Beşiktaş'ın resmi hesabından, "Skandal bir penaltı kararı" mesajı yayımlandı. Hemen ardından maç sonucu paylaşımına bir fotoğraf eklenmedi ve siyah ekran yerleştirildi, "Maç bitti, F.Bahçe 1-0 Beşiktaş" başlığı yer aldı. Agbadou'nun Nene'ye ceza sahası dışından başlayan müdahalesinden bir ekran fotoğrafı koyuldu. Beşiktaş'ın resmi hesabı bu pozisyonu, "Emek hırsızları" diyerek taraftarına anlattı. Bunların ardından performansıyla devleşen kaleci Ersin ve Agbadou için "Yürek koydular" paylaşımı yapıldı. Dostça başlayan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi maçın sonunda verilen penaltı kararı nedeniyle gerildi.
BEŞİKTAŞ'TAN SİYAH EKRAN
Beşiktaş, derbinin ardından hakem yönetimine sert tepki gösterdi. Penaltıyı skandal bir karar olarak niteleyen SiyahBeyazlılar, maç sonu da 'Emek hırsızları' diyerek pozisyonu paylaştı. Penaltı pozisyonunun karartıldığı fotoğrafın altına taraftarlardan destek geldi. Hakem Yasin Kol yönetimine sert tepkiler yağdı.
Siyah-beyazlı futbolcular, karşılaşmanın ardından sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu. Penaltıya sebep olan Agbadou: "Bu kulübü seviyorum, sonunda Allah en iyisi olacak.", Junior Olaitan: "VAR varken nasıl kontrol etmezsiniz? Bu nasıl penaltı olabilir?"
F.Bahçe, Beşiktaş karşılaşmasında sahaya çıktığı ilk 11, Süper Lig tarihine geçti. Sarı-lacivertliler Süper Lig tarihinde ilk kez bir maça 11 yabancı futbolcu ile başlamış oldu. Beşiktaş'ın ilk 11'inde ise 3 Türk yer aldı. Ersin Destanoğlu, Rıdvan Yılmaz be Orkun Kökçü şans buldu.