Pole pozisyon Valtteri Bottas'ın

Türkiye Grand Prix'sinde pole pozisyonunun sahibi Mercedes'ten Valtteri Bottas oldu. Lewis Hamilton, sıralama turlarını 1. sırada bitirmesine rağmen 10 sıra grid cezası nedeniyle yarışa 11. sıradan başlayacak. Red Bull'dan Max Verstappen de ikinci sıradan start verecek. Dev yarış bugün saat 15.00'te

AKŞAM

Formula 1 Rolex Türkiye Grand Prix'sinde sıralama turları tamamlandı. Büyük bir heyecana sahne olan sıralama turlarında ilk iki sırayı Mercedes pilotları elde etti. Lewis Hamilton, 1.22.868'lik derecesiyle en hızlı turu attı, takım arkadaşı Valtteri Bottas ise 1.22.998'le ikinci sırada yer aldı. Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen ise1.23.196 ile üçüncü sırada turları tamamladı. Ancak motor değiştirdiği için 10 sıra grid cezası alan Hamilton yarışa 11. sırada başlayacak.

Tolga Özkan yazdı: Schumi'ye mektup

VERSTAPPEN İKİNCİ CEPTE

Hamilton'un sıra kaybetmesinin ardından takım arkadaşı Valtteri Bottas, pole pozisyonun sahibi oldu. Max Verstappen ikinci, Ferrari'den Charles Leclerc ise üçüncü cepten start verecek. Pole pozisyonunu alan Bottas, "Şartlar kolay değildi. Islak yerler vardı. Ama iyi turlar elde ettim. Son sektörde biraz zaman kaybettim. Çok keyif aldım. Şu anda minimum cezayla başlayacak Lewis, ben de pole pozisyonundayım" dedi. Verstappen ise "Başlangıçta çok zordu, düne göre biraz çevirmeyi başardık. Son turdaki düzlükte biraz zaman kaybettik" şeklinde konuştu.

Lewis Hamilton: Superman değilim

"İYİ BİR YARIŞ İZLETTİRECEĞİZ"

Sıralama turlarını ilk sırada bitirmesine rağmen ceza alarak 11. sırada yarışa başlayacak olan Hamilton, "Çok iyi bir seyirci var, onları görmek şahane, buraya geri dönmek çok güzel. Pist tamamen çok farklı, yol tutuş açısından iyi. Hala ıslak yerler vardı, lastikleri ısıtmak kolay değildi. Performanstan çok mutluyum. Yarın (Bugün) zor olacak ama elimden gelen her şeyi yapmaya çalışacağım. Geçiş yapmak kolay değil tırmanmak zor olacak. Son yarışta gördüm. Max sıra çıktı sonra düştü geçen yarışta. Umuyorum iyi bir yarış izlettireceğiz." diye konuştu.

1- Lewis Hamilton (Mercedes) (10 sıralık grid cezasından dolayı yarışa 11'inci sırada başlayacak)

2- Valtteri Bottas (Mercedes)

3- Max Verstappen (Red Bull)

4- Charles Leclerc (Ferrari)

5- Pierre Gasly (AlphaTauri)

6- Fernando Alonso (Alpine)

7- Sergio Perez (Red Bull)

8- Lando Norris (McLaren)

9- Lance Stroll (Aston Martin)

10- Yuki Tsunoda (AlphaTauri)

11- Sebastian Vettel (Aston Martin)

12- Esteban Ocon (Alpine)

13- George Russell (Williams)

14- Mich Schumacher (Haas)

15- Carlos Sainz (Ferrari) (Grid cezasından dolayı yarışa son sıradan başlayacak)

16- Daniel Ricciardo (McLaren)

17- Nicholas Latifi (Williams)

18- Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo)

19- Kimi Raikkonen (Alfa Romeo)

20- Nikita Mazepin (Haas)

TRİBÜNLER DOLDU

Formula 1'de dün son antrenmanların ardından sıralama turları yapıldı. Yarış severler ise sabah saatlerinden itibaren pist çevresindeki yerlerini aldı. Tribünler tıklım tıklım doldu.

YAĞIŞ BEKLENİYOR

Formula 1'de sezonun 16.yarışı olan Türkiye GP'si bugün saat 15.00'te başlayacak. İki gündür devam eden antrenmanlarda zaman zaman yağan yağmur pilotları zor durumda bıraktı. Bugün de yağmur bekleniyor.

VETTEL'DEN FARKINDALIK

Aston Martin'in Alman pilotu Sebastian Vettel, okyanus kirliğine dikkat çekmek için bugünkü yarışa farklı bir kast ile çıkacak. Vettel, "Okyanuslar tüm yaşamın kökenidir. Çok hassas bir yaşam alanı ve onu korumamız gerekiyor." dedi.

PİST REKORU LEWIS'TE

2005'te Juan Pablo Montoya'nın kırdığı pist rekoru, peş peşe kırıldı. İlk olarak Hamilton, 2. sıralamada rekorunu 1:23,082 ile tazeledi. Bottas 3. sıralamada 1:23,071 ile Hamilton'ı geride bırakırken, Hamilton bu kez 1:22,868 yapıp rekoru kırdı.