PFDK tedbirli davrandı!

Trabzon-F.Bahçe maçının ardından yaşanan olaylarla ilgili cezalar belli oldu. PFDK, taraftar döven Osayi'ye ceza vermedi. Yerdeki taraftarı tekmeleyen Oosterwolde ise 1 maç ceza aldı.

AKŞAM SPOR

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından kurula tedbirsiz olarak yapılan sevklerle ilgili kararlarını duyurdu. Açıklamada sahaya giren taraftara müdahale eden Bright Osayi Samuel'in, bu ihlalin unsurları oluşmadığından ceza almadığı belirtildi. Etkisiz hale getirilen taraftara tekme atan Oosterwolde'ye 1 maç ve 52 bin TL para cezası verildi. Rakip takım taraftarına müdahale eden İrfan Can Eğribayat da 1 maç men ve 13 bin TL ile cezalandırıldı. Trabzon cephesinde ise yardımcı antrenör Egemen Korkmaz, rakip takım sporcusuyla kavga eylemi nedeniyle 1 maç ve 13 bin TL ceza aldı. Korkmaz'ın yumruk atma girişimi sosyal medyada gündem olmuştu.

TAHKİM AÇIKLAYACAK

Bordo-Mavililer, 6 maç seyircisiz oynama ve toplamda 3 milyon 112 bin TL'lik para cezasına çarptırıldı. Öte yandan Tahkim Kurulu, Jayden Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat'ın Adana Demirspor maçında oynayabileceğini ve cezanın kaldırılıp kaldırılmayacağının daha sonra inceleneceğini açıkladı.