PFDK sevkleri tedbirsiz!

Saha olaylarından sevk edilen Trabzonspor kulübünden antrenör Egemen Korkmaz, ‘Kavga' nedeniyle PFDK'ya gönderildi. Fenerbahçe'de Osayi kavgadan, Jayden Oosterwolde ve kaleci İrfan Can Eğribayat kavga ve sportmenliğe aykırı hareketten tedbirsiz olarak disipline sevk edildi.

AKŞAM SPOR

Günlerdir beklenen disiplin sevkleri nihayet gerçekleşti. TFF Hukuk Müşavirliği, 17 Mart'ta oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar nedeniyle Trabzonspor, Egemen Korkmaz, Osayi Samuel, Oosterwolde, İrfan Can Eğribayat, Kürşad Çiftlik ve Okan Özkan'ı Disiplin Kurulu'na sevk etti. Sevklerin 'tedbirsiz' olarak gerçekleşmesinden dolayı bu isimler 3 Nisan'daki Fenerbahçe-Adana Demir ile Konyaspor-Trabzon karşılaşmalarında yer alabilecek. Ancak Osayi sarı kart cezalısı olduğu için Adana DS maçında forma giyemeyecek.

SÜPER AYRINTI

FB'li futbolcular, 4 maç altında ceza alırlarsa Süper Kupa'da oynayabilecek.

SEVKLER 2 MADDEDEN GÖNDERİLDİ

Fenerbahçeli futbolculardan Jayden Oosterwolde, tribünlere karşı yaptığı "balık tutma" hareketi nedeniyle 36. maddeden: "Sportmenliğe aykırı hareket" ten, ayrıca 45. maddeden (kavga) Prfoseyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Sarı-Lacivertliler'in genç file bekçisi İrfan Can Eğribayat da Oosterwolde ile aynı maddelerden Disiplin Kurulu'na gönderildi. Sarı-lacivertliler'de Osayi Samuel ve iki kulüp görevlisi Kürşat Çiftlik ve Okan Özkan'ın da sadece 'kavga'dan sevkine karar verildi.

MAÇLARINI SEYİRCİSİZ OYNAYACAK

Trabzon saha olayları ve talimatları aykırı hareket nedeniyle Prfoseyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Fırtına'nın yardımcı antrenörü Egemen Korkmaz, "Kavga' nedeniyle PFDK'ya gönderildi. Olaylı maçın ardından bireysel olarak sevk edilen isimlerin tamamı 45. maddeden sevk edildi. Disiplin Talimatına göre; bu isimleri 3 ila 5 maç men bekliyor. Oosterwolde ve İrfan Can'ı 36. maddeden dolayı 1 ila 3 men cezası bekliyor. 'Haksız tahrik'ten cezalar üçte birine kadar inebiliyor.