Pep Guardiola'nın yıllar sonra gelen Jose Mourinho itirafı olay oldu

Pep Guardiola'nın Jose Mourinho'yla ilgili yıllar sonra yaptığı itiraf Avrupa basınında manşetleri süsledi. Barcelona'ya çok şey borçlu olduğunu dile getiren Pep Guardiola, o dönem Real Madrid'in teknik direktörlüğünü yapan Jose Mourinho'nun kendisini ve Barcelona'yı başka bir seviyeye ittiğini söyledi.

Barcelona'nın kalbindeki takım olduğunu söyleyen Pep Guardiola, Jose Mourinho hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Barcelona'yı başka bir seviyeye çıkarma konusunda Jose Mourinho'nun kendisine itici güç olduğunu dile getiren Pep Guardiola, "Real Madrid'de Jose Mourinho ile rekabetimiz çok iyiydi. Kendim hakkında çok şey öğrendim. Menajer olarak büyüdüm. Beni menajer olarak başka bir seviyeye itti. Takımı başka bir seviyeye çıkartmam için beni zorladı" ifadelerini kullandı.

Bu akşam oynanacak Liverpool maçı öncesi Barcelona dönemine değinen Pep Guardiola şöyle konuştu:

PEP GUARDIOLA: BARCELONA KALBİMİN KULÜBÜ

"Kabul etmeliyim Barcelona hayatımın bir parçası. Futbolculuğum ve gençliğimden beri bu böyle. Barcelona kalbimin kulübü. Üzgünüm ama durum böyle. Barcelona benim için özel. Burası benim evim. Bana oyuncu ve antrenör olma fırsatı verdiler, orada büyüdüm.

"ORADA YAŞADIKLARIMIN 1 SANİYESİNİ BİLE DEĞİŞMEM"

Sporda aldığım tüm eğitim, bana ve aileme Barcelona'dan miras. Benim için yaptıklarından dolayı Barcelona'nın hakkını ne yapsam ödeyemem. Oradaki inanılmaz 4 yıllık antrenörlüğümü unutmayacağım. İnanılmaz bir deneyimdi. Orada yaşadıklarımın bir saniyesini bile değiştirmem."