Pep Guardiola'dan Avrupa Süper Ligi çıkışı: Kaybetmen önemli değilse spor, spor değildir

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, kendilerinin de yer aldığı Avrupa Süper Ligi'yle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Organizasyona karşı bir tutum sergileyen Pep, “Çaba ve başarı arasında bir ilişki olmadığında spor, spor değildir. Kaybetmen önemli değilse spor değildir” ifadelerini kullandı.

Avrupa Süper Ligi'yle ilgili konuşan Pep Guardiola'nın açıklamaları şöyle:

"KAYBETMEN ÖNEMLİ DEĞİLSE SPOR, SPOR DEĞİLDİR"

"Çaba ve başarı arasında bir ilişki olmadığında spor, spor değildir. Kaybetmen önemli değilse spor değildir. Birçok kez mümkün olduğunca iyi bir yarışma istediğimi söyledim. Takımların zirvede mücadele edip elemelere katılamaması adil değil.

"BİZİM İÇİN DURUM RAHATSIZ EDİCİ"

Açıklama yapılmadan birkaç saat önce Avrupa Süper Ligi'nde olacağımızı öğrendim. Başkan futbolun nereye gittiğine dair daha net konuşabilir ancak durum bizim için rahatsız edici çünkü her şeyi bilmiyoruz.

"KULÜBÜMÜ DESTEKLİYORUM AMA..."

Kulübümü destekliyorum ve bu kulübün bir parçası olmayı seviyorum ama benim de fikrim var ve ben, yöneticiler için rahatsız edici de olsa fikirlerimi söylemekten çekinmem.

"NASIL KARAR ALDIKLARINI AÇIKLASINLAR"

Avrupa Süper Ligi'ni kuran komitenin dünyanın dört bir yanına gitmesini ve bu kararı nasıl aldıklarını açıklamasını isterim.

"AJAX NEDEN YOK MESELA?"

Bu dünya çapında bir konu ve bu takımların neden Avrupa Süper Ligi'nde olduğunu ve diğerlerinin neden olmadığını herkese anlatmalılar. Defalarca Şampiyonlar Ligi kupası kazanan Ajax neden bu ligde yok mesela? Çıkıp bunu anlatsınlar."