Pedallar eğitim için döndü: Turkcell GranFondo İstanbul yol bisiklet yarışı yapıldı

İstanbul'daki şölen hem mücadele hem de manevi değer açısından kusursuzdu. Turkcell GranFondo İstanbul Yol Bisiklet Yarışı, Beykoz'da yapıldı. Salgın döneminde vefat eden sağlık çalışanlarının çocuklarına yönelik gerçekleştirilen eğitim kampanyası sayesinde yarışmacılar ve yarışmacıları destekleyenler bağış için katkı yaptı.

AKŞAM

Türk sporunun en büyük destekçisi Turkcell'in ana sponsorluğunda ve Beykoz Belediyesi'nin katkılarıyla İstanbul'da ilk kez düzenlenen Turkcell GranFondo İstanbul yol bisiklet yarışının startı Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ve Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan tarafından verildi. 15 ülkeden 1000 amatör bisikletçi, Boğaziçi'nin eşsiz doğal güzellikleri arasında yarışma şansına sahip oldu.

ÖNCELİK TOPLUMSAL FAYDA

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, önceliklerinin yarış organizasyonu ile birlikte toplumsal fayda sağlamak olduğunu söyledi. Erkan, "Dünyanın en önemli metropollerinde düzenlenen GranFondo'yu dünyanın gözbebeği İstanbul'da ilk kez gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. 15 ülkeden gelen bisikletseverin GranFondo'da pedal çevirmesi, uluslararası anlamda Türk bisiklet tarihine geçerken yarışa apayrı bir anlam katan bir diğer konu ise eğitim bursu kampanyası oldu." açıklamasında bulundu.

BURSLARA EKLENECEKLER

Murat Erkan, "Yarışmacılar ve sporseverler vefat eden sağlık çalışanlarının çocuklarına bağış için katkıda bulunurken, yarışta toplanan elektronik atıklar da ileriki günlerde geri dönüşüme kazandırılarak yine bu burslara eklenecek" dedi. 'Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'na dikkat çekmek için yarışmacıların formalarına yapıştırmaları için özel çıkartmalar hazırladıklarını belirten Erkan, "Değişim için harekete geç mottosuyla, 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacına bu yarışta da destek verdik." diye konuştu.

BAŞKA İLLER DE OLACAK

Turkcel, GranFondo yarışını başka illerde de gerçekleştirmek istiyor. Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, "Bisiklet sporuna eskiden beri destek veriyoruz. GranFondo ile de güzel bir birliktelik oldu. Hedefi miz, başka illere de bu seriyi götürmek." dedi.

ŞAMPİYONLAR MUTLU

Turkcell GranFondo İstanbul Yol Bisiklet Yarışı'nı uzun parkur erkeklerde Muhammed Erkan, kadınlarda ise Esra Kürkçü Akgönül kazandı.

Sosyal mesafe kurallarına uygun ve sağlık önemleri artırılmış olarak yapılan Turkcell GranFondo İstanbul Yol Bisiklet Yarışı'nı, uzun parkur erkeklerde Muhammed Erkan, kadınlarda ise Esra Kürkçü Akgönül kazandı. Erkeklerde Muhammed Yunus Demir 2., Serkan Balkan ise 3. olurken kadınlarda Ayşegül Gökalp ikinci, Gamze Ceyhan da üçüncülüğü elde etti. Kısa parkur erkeklerde birinciliği Furkan Abdullah Pamukçu aldı. İkinciliği Oğuzhan Taşkan, üçüncülüğü de Ersin Akgün'ün elde ettiği yarışta kadınlarda ise Beste Hepkaradeniz mutlu sona ulaştı. Kadınlarda podyumu tamamlayan diğer isimler ise Kübra Nur Pınarak ve Züleyhan Dikbaş oldu. İlk olarak 82 km'lik uzun parkurun startını sabah 09:00'da Beykoz Belediyesi'nin önünden verirken, hem uzun hem de kısa parkur mücadelesi Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ve Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan tarafından başlatıldı. Tüm katılımcılar, Boğaziçi'nin eşsiz doğal güzellikleri arasında yarışma şansına sahip oldu.

"BEN DE DESTEKLİYORUM"

Sporseverler, "Eğitim için pedallayanları ben de destekliyorum" kartları, yarışmacılar ise "Eğitim için pedallıyorum" yazılı toplumsal medya kartlarıyla kampanyaya diğerlerinin dayanak olmasına da katkıda bulundu.

"EĞİTİME DÖNÜŞTÜR"

Turkcell GranFondo İstanbul Yol Bisiklet Yarışı'nda, sporseverlerin yarış alanına getirdikleri elektronik atıklar da toplanarak TÜBİSAD iş birliğiyle geri dönüşüme kazandırıldı. Elde edilen gelir de Turkcell'in devam eden #EğitimeDönüştür projesi kapsamında tekrar vefat eden sıhhat çalışanlarının çocukları için bursa dönüştü.

ANLAMLI ORGANİZASYON"

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, "Ben de bisikleti zaman zaman makam aracı olarak kullanıyorum. Türkiye'de aktif nüfusun yüzde 25'i kısa mesafede bisikleti kullanırsa daha sağlıklı, daha mutlu oluruz, bunun ekonomiye katkısı da sağlık harcamalarından dolayı 50 milyar lira olur. Turkcell GranFondo, ilçemizde farkındalık oluşturmak için anlamlı bir organizasyon oldu. Bu vesileyle organizyona destek veren başta Turkcell Ailesi olmak üzere, tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.

İNTERNET ÜZERİNDEN

Destekçiler, eğitim bursu katkısı ve duyuru emeliyle toplumsal medya hesaplarından paylaştıkları toplumsal medya kartlarını, turkcellgranfondoserisi.com adresindeki Toplumsal Sorumluluk sekmesi üzerinden yahut uygulama mağazalarından indirdikleri Turkcell GranFondo aplikasyonundaki Toplumsal Sorumluluk kısmından oluşturdu.