Pastanın üzerindeki çilek

Sarı-kırmızlılar, 23. şampiyonluğunu yaşadığı sezonu Fenerbahçe galibiyeti ile tamamladı.

AKŞAM SPOR

Cim-Bom, 28'de Zaniolo ile bulduğu golle ilk yarıyı önde kapattı. 61'de Peres kırmızı kart gördü. Aslan'da Icardi 71'de farkı ikiye çıkardı. 79'da sahneye çıkan Zaniolo maçın skorunu belirledi.

LİG GERÇEK DEĞİL!

Jesus, "Bu ligin gerçekliği ortadan kalktı" dedi. İsmail ise "Bu lig, bu sene birçok şaibeyle dolu. Hak edilen bir şampiyonluk olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, G.Saray derbisinde önemli açıklamalarda bulundu. Portekizli çalıştırıcı, "Ligin son maçı derbiye denk geldi. Deprem sonrası bu şekilde ligi bitirdik. Deprem nedeniyle bazı maçlar sahada oynanmadan kazanıldı. Bu durum, ligin gerçekliğini ortadan kaldırıyor" ifadelerini kullandı. İsmail Yüksek ise "Bu lig, bu sene birçok şaibeyle dolu. Hak edilen bir şampiyonluk olduğunu düşünmüyorum. Bize de fırsatlar geldi JESUS, maç sonunda basın ama değerlendiremedik" ifadelerini kullandı.

JESUS'UN İLKLERİ

1990-91 sezonunda Guus Hiddink'ten sonra bir Süper Lig sezonunda G.Saray'a karşı oynadığı iki derbi karşılaşmasını da kaybeden ilk teknik direktör oldu. Friedel Rausch'un (1980/81) ardından bir sezonda Fenerbahçe'nin başında G.Saray ile oynadığı iki Süper Lig maçını da gol atamadan kaybeden ikinci teknik direktör oldu.

HEM İÇERİDE HEM DIŞARIDA GALATASARAY

Lig tarihinde ilk kez hem iç sahada hem de deplasmanda F.Bahçe'ye 3'er gol attı. Öte yandan Icardi, Johan Elmander'den sonra bir sezonda Fenerbahçe'ye iki maçta da gol atan ilk futbolcu oldu.

ICARDİ TARİH YAZDI

Mauro Icardi, 2007-2008 sezonundan bu yana Galatasaray formasıyla ilk 11 çıktığı üst üste sekiz Süper Lig maçında da gol atan ilk oyuncu oldu. Arjantinli golcü derbileri de boş geçmedi.

KOLEKSİYON TAMAMLANDI

Galatasaray'a veda etmeye hazırlanan Juan Mata önemli açıklamalarda bulundu. 35 yaşındaki İspanyol orta saha "Şampiyon olarak bitiriyor olmak harika. Kupa koleksiyonunu tamamladım. G.Saray sayesinde lig şampiyonluğu da yaşadım" ifadelerini kullandı. Mata, kariyeri ile ilgili kararını ise kısa süre içinde verecek. Başarılı oyuncunun yeni sezonda Galatasaray'ın teknik heyetinin içerisinde olma ihtimali de bulunuyor.