Paris'te erik dalı

Ev sahibi Japonya'yı da deviren Filenin Sultanları, olimpiyat biletini cebine koydu.

AKŞAM SPOR

2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu'nda Japonları 3-1 yenen Filenin Sultanları, 6'da 6 yaparak Olimpiyatlara katılım hakkı kazandı. Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonluğundan sonra 'Erik Dalı' oynayan takımımız, şimdi Olimpiyat zaferi istiyor.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız tarih yazmaya devam ediyor. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu'nda ev sahibi Japonya'yı 3-1'lik skorla deviren Filenin Sultanları, Olimpiyat kotasını elde etti. İlk seti 25-22 kaybeden Ay-Yıldızlılar sonradan açıldı. 25-22, 26-24 ve 25-12'lik setlerle maçı aldık. Sultanlarımız bugün Belçika ile formalite maçına çıkacak. Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonu olan Kadın Voleybol Takımımız, şimdi Paris Olimpiyatları'nda şampiyon olmak istiyor

SADECE 3 SET KAYBETTİK

Karşılaşmada Melissa Vargas 22, Hande Baladın 19 sayı ile öne çıktı. Eda Erdem ve İlkin Aydın 13'er sayı kaydetti. Zehra 8, Cansu, Elif ve Ebrar 2'şer sayı buldu. Filenin Sultanları elemelerde Porto Riko'yu 3-0, Bulgaristan'ı 3-0, Peru ve Arjantin'i 3-1'lik skorlarla mağlup etti. Dünya devi Brezilya'yı da 3-0'la geçmiştik. Grupta hiç set kaybetmeyen ev sahibi Japonya'yı da 3-1 devirerek grupta 6'da 6 yaptık. Bugünkü Belçika maçına Olimpiyat vizesini almış şekilde çıkıyoruz.

MADALYA ALACAĞIZ

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı M.Akif Üstündağ, Sultanlar'ın zaferlerini dünyaya izlettiren TRT'ye teşekkür ederek başladığı konuşmasında şu mesajları verdi: "Bu yıl voleybol yılı oldu. ABD'de ABD'yi yenerek şampiyon olduk. Almanya'da yine şampiyon olduk. Olimpiyat elemesinde de Japonya'yı evinde yenerek Paris biletini aldık. Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum. Zor bir maratondu. Ben çocuklarla konuştuğumda, 'Ülkeyi sevince boğuyorsak, ülkemizi mutlu ediyorsak bunun karşılığı yorgunluk olamaz. Düşeriz, kalkarız, uykusuz kalırız, gece demeyiz, gündüz demeyiz ama bu ülkeyi sevindiririz' diyorlar. Hepsiyle gurur duyuyorum. İyi ki varlar. İyi ki bize bu mutluluğu yaşattılar. Şimdi de hedefimiz olimpiyata gitmek değil, orada madalya almak. Kürsüde olmak istiyoruz. İstiklal Marşı'nı okutmak çok güzel bir duygu. Bu sporcularımızı yetiştiren ailelere, kulüplerine teşekkür ediyorum, fedakarlık yapan çocuklarımla gurur duyuyorum. O sene bu sene, kupalar gelmeye devam edecek."