Panzerler son 16'da!

EURO 2024'ün açılış mücadelesinde İskoçya'yı 5-1 gibi farklı bir skorla adeta ezen Almanya, ikinci maçta da aynı oyun üstünlüğü ile oynadı. Turnuvanın favorisinde İlkay Gündoğan, 1 gol ve 1 asistle ön plana çıktı.

AKŞAM SPOR

BERKHAN ŞAFİ

Turnuva öncesinde konuşulan favoriler arasında ev sahibi olmasının etkisiyle daha da ön plana çıkan Almanya, iki maçında oynadığı futbolla da ne kadar favori olduğunu yeniden gösterdi. 5-1'lik net bir skorla alınan İskoçya galibiyeti ile görkemli bir başlangıç yapan Panzerler, bu mücadeleyi çoktan unutmuş bir şekilde dün Macaristan karşısına çıktı. Topu ayağına alan Almanya zorlanmadan maçın tamamını bitirdi. 22. dakikada İlkay'ın asistiyle Musiala golü buldu. Gündoğan'ın pozisyondaki ısrarı Almanya'yı öne geçirdi. Kalesinde çok büyük tehlike yaşamayan, yaşasa da sonrasında bu sorunu çözebileceğini net bir şekilde gösteren Panzerler, 67'de İlkay'ın golüyle galibiyetini pekiştirdi.

MAÇIN ADAMI GÜNDOĞAN

Türk kökenli olması sebebiyle Almanya'da ırkçı bir tavırla karşı karşıya kalan İlkay Gündoğan, 1 gol ve 1 asistle maça damgasını vurdu. Oyunuyla büyük beğeni toplayan Gündoğan, Almanya-Macaristan karşılaşmasının adamı seçildi.