Pandemiden çıkamadılar

Yeniden başlayan Süper Lig'de hakem kararları herkesi çıldırttı. Koronavirüs salgını arası sonrasında Süper Lig'de 3 hafta geride kaldı. Ancak oynanan maçlardan çok hakemlerin verdiği istikrarsız ve birbirinden çelişkili kararlar konuşuluyor. Ligdeki bütün takımların canı yanıyor.

AKŞAM Özel Haber | Şafak GÖZMEN

Süper Lig’de şampiyonluk ve kümede kalma savaşı iyice kızıştı. Pandemi sonrasında yeniden başlayan ligde artık telafisi olmayan haftalara girilirken, bu dönemde hakem kararları bütün takımların canını yakmaya başladı. 2-2 biten Alanya-Trabzon maçının hakemi Atilla Karaoğlan, Trabzonsporlu Hosseini’yi yaptığı sert hareket sonrasında oyundan attı. Buna kimsenin itirazı yoktu. Ancak Abdülkadir’in ayağına basan Alanyasporlu Caulker, oyunda kalmayı sürdürdü!

ADETA YER YERİNDEN OYNADI!.. 

3-3 biten Galatasaray-Gaziantep FK maçında ise yer yerinden oynadı. Hakem Alper Ulusoy, Galatasaray kalecisi Okan Kocuk’un topu elinde 6 saniyeden fazla tuttuğuna hükmetti ve çift vuruş verdi. Devamındaki penaltıyla G.Antep 1 puanı aldı. Aynı maç içinde G.Antep kalecisi Günay da topu elinde 17 saniye tuttu! Ancak Ulusoy oralı olmadı. G.Antep’in attığı 2. golde, Kocuk’un önünün kapalı olduğu gerekçesiyle ofsayt itirazı yapıldı. Ama gol geçerli sayıldı.

Zirve takibi

KURAL HATASI BAŞVURUSU 

Ancak Ankaragücü-Başakşehir karşılaşmasında bu golün aynısını ev sahibi attı. Maçı 2-1 Ankaragücü kaybederken hakem Hüseyin Göçek, Ankaragücü’nün golünü ofsayt gerekçesiyle iptal etti. Başkent temsilcisi, kural hatası itirazıyla TFF’ye başvurdu. Fenerbahçe-Yeni Malatyaspor maçında, Gökhan Töre ikinci sarı karttan atıldı. Fenerbahçeli Emre’nin ifadesine göre; Emre, hakem Ali Şansalan’a Gökhan’ın kendisine dirsek atmadığı söyledi. Karar değişmedi. Hakemler bu dönemde çok can yaktı.

Caner Erkin'in oğlu Çınar, babasının yeni takımını açıkladı

15 GÜNLÜK EĞİTİM YETMEZ

MHK eski Başkanı Ertuğrul Dilek, “3 ay ara sonrası hakemlere sadece 15 günlük bir eğitim verildi. Bu kesinlikle yeterli değildi” ifadelerini kullandı

Süper Lig‘de pandemi sonrası oynanan üç haftada yaşanan hakem hataları sonrasında eski hakemler, AKŞAM gazetesine açıklamalarda bulundu. Merkez Hakem Kurulu eski Başkanı Ertuğrul Dilek, “3 ay ara sonrası hakemlerimize sadece 15 günlük bir eğitim verildi. Bu eğitimi Jaap Uilenberg verdi. Bence yeterli bir eğitim verilmedi. Sahadaki ve VAR’daki hakemler hata yapıyor. Bu ikili arasında uyum sorunu var. Bariz eğitim eksikliğimiz var” şeklinde görüş bildirdi. 

Bir başka eski hakem Ercan Durna ise, “Profesyonel hakemlik sistemi tamamen kalkmalı. Yerine iyi performans gösteren hakeme maç verilecek bir sistem uygulanmalı. Profesyonellik bizim hakemlere bir beden büyük geldi. Bu sistem değişirse karşılaşmalardaki sorunlar aza iner. Maçları kötü yönetseler bile en kötü 1-2 hafta sonra yine sahaya çıkıyorlar. Hiçbir şey değişmiyor” diye konuştu.

Galatasaray'a uzun ara yaramadı