ÖZEL! Trabzonspor, Medipol Başakşehir karşısında: Fırtına'nın sırrı fizik

Trabzospor-Medipol Başakşehir maçı öncesi Başakşehir'e karşı Trabzonspor'un en üstün yanı, ikili mücadele başarısı. Bordo-Mavili oyuncular ikili mücadelelerde maç başına ofansta 35'e 26, defansta da 40'a 34 üstün. Karadeniz ekibinin sihirbazı ise Marek Hamsik... Maç başı 2.5 başarılı uzun pasla, kilidi çözüyor.

AKŞAM Özel Haber

Orçun ÖZATEŞ

Trabzonspor bugün sahasında ilk yarının en kritik maçına çıkıyor. Maç Karadeniz ekibi açısından rakiplerinden birine ölümcül darbe indirmek ve yarışta arayı açmak için büyük bir fırsat. Abdullah Avcı'nın öğrencisi Emre Belözoğlu için de bu sınav çok önemli. Başakşehir'i düşme potasından alıp, zirve yarışına ortak eden Belözoğlu da Trabzon'da bu iddiasını ortaya koymak istiyor. Bu kritik karşılaşma öncesinde istatistik Comparisonator.com şirketinden aldığımız veriler, Trabzonspor'un fizik, Başakşehir'in ise pas oyununda daha üstün olduğunu gösteriyor.

İKİ TAKIMIN İSABETLİ ŞUTU EŞİT

İşte rakamların ortaya koyduğu o gerçekler: Trabzonspor maç başına 2, Başakşehir ise 1.61 gol ortalamasına sahip. İki takımın maç başına isabetli şut oranı da 5.61. Şut pası istatistiğinde Başakşehir'in 7.94'e, 6.78 üstünlüğü bulunuyor. Başarılı atak organizasyonlarında ise Trabzonspor 22.72 ile 19.28 orana sahip Başakşehir'in önünde. Top kazanma istatistiğinde Trabzon 50.11'le yine 48.39 maç başı ortalamaya sahip Başakşehir'den daha üstün. Ancak rakip sahada top kazanmada 9.83'e, 8.5 oranında Başakşehir'in daha önde olması dikkat çekiyor. Maç başına ikinci bölgeye yapılan paslarda Başakşehir'in 120.94, Trabzonspor'un 113.39 kez başarılı pas yaptığı gözüküyor.

BAŞAKŞEHİR 55 PAS FAZLA

Anahtar paslarda Trabzonspor'un 7.11'le, 7.06 olan Başakşehir'e küçük bir üstünlüğü mevcut. Hücum ve savunmadaki ikili mücadelelerde ise Trabzonspor çok ağır basıyor. Bordo-Mavili oyuncular ofansta ikili mücadelelerde maç başına ofansta 35.06'ya 26.78, defansta da 40.22'ye 34.17 üstün. Uzun paslarda Trabzon'un maç başı 34- 24.56 üstünlüğü var. Bu alanda Marek Hamsik maç başı 2.5 başarılı uzun pas ortalamasıyla ligin en iyi 5'inci oyuncusu. Başakşehir'de ise 1.9 ile Tolga Ciğerci var. Başakşehir ise yerden pasta ligin lideri durumunda. İstanbul ekibi maç başına Trabzon''a göre 55 daha başarılı pas fazla yapmış.

Zirvede müthiş maç! Trabzonspor'un rakibi Medipol Başakşehir