ÖZEL! Son gün 400 bin TL verip imzayı attırdı: Arda Güler'in transferini Ali Koç bitirdi

U19 Gelişim Ligi çeyrek finalinde Başakşehir'e karşı 2 gol atıp, 1 asist yapan Arda Güler'in müthiş hikayesi... Ali Koç, amatör transfer döneminin son gününde Arda Güler'i almak için Gençlerbirliği Başkanı Murat Cavcav ile buluştu. Başkan Koç, 200 bin TL peşin verdi ve Arda ilk resmi maça çıktığında 200 bin TL daha ödemek şartıyla transferi bitirdi.

AKŞAM Özel Haber

Orçun ÖZATEŞ

U19 Gelişim Ligi çeyrek final maçında Başakşehir'i 6-0 yenen Fenerbahçe'de Arda Güler, 2 gol, 1 asistlik performansıyla geceye damga vurdu. Genç oyuncunun hikayesini AKŞAM araştırdı.

Gençlerbirliği, Arda'yı 9 yaşında yaz futbol okulunda keşfetti. 14 yaşında Gelişim Ligi'nde gösterdiği performansla Fenerbahçe scout ekiplerinin dikkatini çekti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, amatör transfer döneminin son gününde Arda'yı almak için dönemin Gençlerbirliği Başkanı Murat Cavcav ile bir araya geldi. Koç, 200 bin TL artı Arda'nın Fenerbahçe A Takım formasıyla ilk resmi maça çıktığında 200 bin TL daha ödemek şartıyla toplam 400 bin TL'ye genç oyuncuyu Fenerbahçe'ye kazandırdı. Dönemin altyapı antrenörünün ise o an yönetime Arda'nın '1 milyon TL'den aşağı satılmaması' yönünde bir rapor verdiği dile getiriliyor.

ÖZEL! Eren Aydın'ı Fenerbahçe ve Başakşehir izledi, Galatasaray kaptı!

EMRE ÇOK PİŞMAN

Arda, 2019 yılında Fenerbahçe altyapısına dahil oldu. Futbol Akademi Genel Koordinatörü Tahir Karapınar, Arda'yı U16 maçlarında yakından takip etti. Karapınar, genç oyuncuyu U16 takımından U19 takımına çıkardı. Karapınar, dönemin Sportif Direktörü Emre Belözoğlu'na da Arda'nın performansıyla ilgili detaylı bilgiler verdi. Genç oyuncu, Belözoğlu'nun da dikkatini çekti. 2021'in Ocak ayında Arda'ya 2.5 yıllık profesyonel imza attırıldı. Belözoğlu Teknik Direktör olduğu dönemde Arda'yı A Takımla birlikte idmanlara çıkardı. Emre Belözoğlu, o dönemde Arda'ya şans vermediği için çok pişman olduğunu yakın çevresiyle paylaştı.

Son dakika Fenerbahçe haberleri... Fenerbahçe'ye Edin Dzeko'dan kötü haber! Önceliği farklı...

ALEX DE SOUZA VE İRFAN CAN KAHVECİ HAYRANI

Fenerbahçe Yönetimi, Arda'nın transferiyle birlikte Ankara'daki ailesini de İstanbul'a getirdi. Arda, eğitimini Fenerbahçe Koleji'nde sürdürüyor. Bunun dışında özel olarak İngilizce ve görgü kuralları eğitimleri de alıyor. Yöneticiler, Arda'nın eğitimi ile yakından ilgileniyor. 16 yaşındaki oyuncu, bu sezon tüm maçlarda görev aldı. Takımın en çok koşan, en çok top kazanan ismi olan Arda, son 1 yılda bireysel idmanlara da önem vermiş durumda. Arda Güler, her genç oyuncu gibi Gençlerbirliği döneminde top toplayıcılığı yaptı. Arda, Alex ve İrfan Can Kahveci hayranı. Odasında Alex'in posterleri bulunuyor. Çok büyük hedefleri olan Arda'nın ilk hedefi ise Fenerbahçe ve Milli Takım formasını giymek.

Son dakika Beşiktaş haberleri... Maxim'i isteyen Beşiktaş'a Fenerbahçe rakip oldu

9 GOL 5 ASİST

Arda Güler, U-19 Ligi'nde 20 maçta 9 gol atıp, 5 asist yaptı. Arda, 10 numara, merkez orta saha ve santrfor oynayabiliyor

Fenerbahçe Yılamaz Vural'a da gitmiş!