ÖZEL! Sevincimize korona bulaştı

Üst üste yaşanan vakalar belki de Letonya galibiyetimizin önüne geçti. A Milli Futbol Takımımızı koronavirüs vurdu. Kötü futbolumuzun en büyük nedeni, kadromuzda baş gösteren salgın oldu. Ayrılan futbolcular haricinde kalanlar da çok yıprandı.

AKŞAM Özel Haber

Şafak GÖZMEN

A Milli Futbol Takımı'nın, Letonya karşısında aldığı 3-3'lük beraberliğin ve Hollanda ile Norveç maçındaki etkili futboldan uzak görüntüsünün nedeni takım içinde baş gösteren Kovid salgını oldu. Hasta olan oyuncular kamptan ayrılırken, diğer oyuncular da psikolojik olarak çok yıprandı. Maçtan önce ateşi çıkan ve ciddi derecede hasta olan Burak'ın iki testi de negatif çıktı. Ancak mental ve fiziksel olarak maça hazırlanamadı.

DÜĞÜN ÖNCESİ TEDİRGİNDİ

Aynı şekilde dün gerçekleştirilen düğününe hazırlanan Fenerbahçeli Ozan Tufan'ın da takımdaki kovid vakaları yüzünden tedirgin olduğu belirtildi. Salgın nedeniyle savunma ve orta sahada yapılan sürekli değişiklikler de takımın genel uyumunda ve performansında gerilemeye neden oldu. Kamptan ayrılanlar üzgündü ancak kalanlar için de bu durum çok yıpratıcıydı. Herkeste, "Acaba bana da virüs bulaşmış mıdır?" tedirginliği vardı. Bu psikoloji tamamen maça yansıdı.

MERİH DEMİRAL DA POZİTİF

Takımda koronaya yakalanan isimler açıklanmazken Juventus forması giyen Merih Demiral'ın koronavirüs testinin pozitif çıktığı bildirildi. İtalya ve ABD basınında çıkan haberlerde yıldız futbolcunun hasta olduğu için oynatılmadığı belirtildi. Savunma hattımızda Çağlar hariç hemen hemen herkes mecburen değişti. Şenol Güneş'in kafasındaki 11 ve sistem de Letonya karşısında koronaya takıldı. Yine de liderliğimizi koruduk.

"GÖZÜMÜZE UYKU GİRMEDİ"

Hakan Çalhanoğlu: "Üzüldük, hiçbirimizin gözüne uyku girmedi. Hedefi mize ulaşmak için her zaman çalışmaya devam edeceğiz."

"FAVORİYE KARŞI"

Letonya basını, 3-3'lük Türkiye beraberliğini, "Letonya futbolcuları İstanbul'da kahramanca mücadele etti. Grubun en önemli favorilerine karşı beraberlik elde ettik" şeklinde yorumladı.

"EN GÜZEL HABER"

Cebelitarık'ı 7-0 yenen Hollanda'da de Jong, "Türkiye'nin beraberliği alabileceğimiz en güzel haber", Wijnaldum, "Türkiye'nin beraberliği bizim için büyük bir bonus oldu" diye konuştu.

HOLLANDA SEVİNDİ

Türkiye'nin Letonya ile 3-3 berabere kalması gruptaki rakibimiz Hollanda'yı sevindirdi. Hollanda Teknik Direktörü Frank de Boer, "Türkiye'nin Letonya ile berabere kalması şaşırtıcı bir sonuç ama bizim için güzel oldu" ifadelerini kullandı. Hollanda basını da Türkiye'nin puan kaybı için "Bizim için müjde", "Gecenin en iyi haberi Türkiye'den" manşetlerini attı.

"BIÇAK DAYANMIŞTI"

Norveç, Karadağ'ı deplasmanda 1-0 yenerken tek golü Sörloth atmıştı. Yıldız forvet, "Bıçak gırtlağımıza dayanmıştı. Daha fazla puan almalıydık ama yeniden ayağa kalktık" dedi.