Sergen Yalçın'ın isyanı sonuç verdi! Beşiktaş'tan 2,5 milyonluk hamle...

Sergen Yalçın'ın zamanında eleştirdiği stat zemini için Beşiktaş harekete geçti. Yeni sezon öncesinde Vodafone Park'ın zeminini yenilemeye başlayan Beşiktaş, bu tadilatı için 2.5 miyon liraya mâl edecek. İşte Sergan Yalçın'ın da zamanında istediği tadilatın detayları...

AKŞAM Özel Haber

Beşiktaş, Sergen Yalçın'ın takımın başındayken zemininden şikayet ettiği Vodafone Park'ta tadilat başlatıldı. Stadının çimleri söküldü ve yeniden çimlendirme çalışmaları başladı. Konserden elde edilen 2.5 milyon TL'lik gelirim tümü Vodafone Park'ın yenilenmesi için kullanılacak.

BEŞİKTAŞ'TA SERGEN YALÇIN'IN İSTEĞİ GERÇEKLEŞİYOR

Geçtiğimiz sezon Vodafone Park'ta oynanan maçlarda saha zemini yüzünden sıkıntı yaşayan Beşiktaş, 2022-23 sezonu öncesinde hummalı bir çalışma başlattı. Sıkıntılı olan zeminin değişimi için başlatılan çalışmada kapsamında, çimlerin ilk etapta hepsi söküldü ve alt tabakaya bakım yapılmaya başlandı.

Saha zeminin altında bulunan drenaj sisteminin da bakımı çim değişimiyle birlikte yapılmaya başlandı. Alt yapıyı güçlendirecek hamlelere de başlandı.

SAMPDORIA MAÇINA YETİŞECEK

Mayıs ayının sonunda Mor ve Ötesi'nin verdiği konsere on binlerce kişi katılmış ve kulüp buradan 2 milyon 500 bin TL gibi ciddi bir gelir elde etmişti. Bu konserden kasaya giren tüm hasılat da çimlerin yenilenmesi için kullanılacak

Her yıl düzenli olarak bakım yapılan Vodafone Park'ın bu sezon komple elden geçirilmesi teknik heyetin talebi doğrultusunda oldu.

Siyah-Beyazlılar, çalışmayı bir an önce bitirmeyi ve zemini yeni sezona hazır hale getirmeyi hedefliyor. Temmuz ayının sonuna doğru oynanacak Sampdoria ile oynanacak olan hazırlık maçı da yeni zemin üzerinde yapılacak.

OYUNCULARDAN ŞİKAYETLER GELMİŞTİ

Beşiktaş'ın bu çalışması 'şampiyonluk hazırlığı' olarak nitelendirilirken, geçen yıl bozuk saha zemini nedeniyle yaşanan puan kayıpları da gelecek sezon da minimuma indirilmesi hedefleniyor.

Bilindiği gibi, geçen sezonun 6.haftasında oynanan ve 3-3 berabere biten Adana Demirspor karşılaşmasının ardından saha zeminin görüntüsü eleştirilere neden olmuş, dönemin teknik direktörü Sergen Yalçın da, "Zemin maalesef istediğimiz seviyede değil, oyunculardan ciddi şikayet var." demişti.

Sezonun kalan maçlarında da aynı şikayetler olunca, Beşiktaş, yeni sezona yepyeni bir zemin ile girmeye hazırlanıyor.