ÖZEL! Samsunspor'dan örnek sosyal sorumluluk kampanyası: Dünyanın en ağır forması

Yılport Samsunspor örnek bir sosyal sorumluluk kampanyasına bu sloganla start verdi. Karadeniz ekibi, 15 dilde ''Kadına şiddete hayır'' yazan mor formalarıyla başlattığı farkındalık kampanyasını uluslararası arenaya taşıyor. Gelirin bir bölümü şiddet mağduru kadınlara bağışlanacak.

AKŞAM Özel Haber

Neslihan KESKİN

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'ne özel farkındalık kampanyasına imza atan TFF 1. Lig Kulübü Yılport Samsunspor, kadına karşı şiddete dikkat çekmek ve karşı çıkmak amacıyla hazırlanan yeni formasını "Dünyanın en ağır forması" sloganıyla tanıttı. Üzerinde 15 farklı dilde "Kadına şiddete hayır" mesajının yer aldığı formaları Samsunspor oyuncuları bütün sezon boyunca giyerek bu mücadeleye destek vermeye devam edecek.

DÜNYADA ŞİDDET SON BULMALI

Yıldırım Holding bünyesinde yer alan Garip ve Zeycan Yıldırım Vakfı'nın destekleriyle yürütülen kampanya ile ilgili bilgi veren Vakfın Direktörü Zeycan Rochelle Yıldırım, "Sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada kadına şiddetin son bulması için devam eden mücadeleye bir katkı olarak görüyoruz. Bunun, tüm dünyada yankı uyandıracak bir forma olması için çalışacağız" dedi. Kadın cinayetlerinin bireysel problem olmaktan çıkıp toplumsal bir krize dönüştüğünü ve şiddetin azalması için farkındalık kampanyalarının önemli olduğunu dile getiren Yıldırım, "Dünya starlarından uluslararası medya kuruluşlarına, global şirketlerden kamusal platformlara kadar uzanan geniş bir yelpazede 'kadına şiddete hayır' diye bağırmalıyız. İşe stadyumlardan başlıyoruz." diye konuştu.

%10'U ŞİDDET MAĞDURLARINA

Futbol aracılığıyla erkeklerin de bu kampanyaya katılımının büyük önem taşıdığını kaydeden Yıldırım, "Dünyanın en ağır forması kulübümüzün resmi ürün mağazalarında satışa çıktı. Satışlardan elde edilecek gelirin %10'unu şiddet mağduru kadınlar yararına çalışan vakıflara bağışlamayı amaçlıyoruz. Öncelikli hedefimiz 50 bin forma satışı. Bu kampanyanın diğer spor kulüpleri, şirketler için de ilham kaynağı olmasını dileriz." dedi.

"SAVUNMA DERSİ"

Vakıf olarak mücadelelerini statlardan sonra şehirlere ve sokaklara taşıyacaklarını belirten Yıldırım, sözlerini şöyle noktaladı:

Bugünden itibaren kadınlara bireysel savunma sporu öğreteceğimiz derslere başlıyoruz. Kadınların şiddet anında ne yapacaklarını kesinlikle bilmeleri gerek. Bunun da ilk adımını Samsun'da atıyoruz."