ÖZEL! Sadettin Saran'dan kulüplere: Süper Lig 350-400 milyon dolar eder

beIN Sports'un 2 milyar TL teklifine karşılık, Sadettin Saran kulüp temsilcilerine, “Bu lig 350-400 milyon dolar eder” güvencesi verdi. 3 yabancı platformla da görüşmeler devam ediyor.

AKŞAM Özel Haber

Şafak GÖZMEN

Yayıncı kuruluş ile Kulüpler Birliği arasındaki gerilim sürüyor. Yayıncı kuruluşun dün kulüplere olan 240 milyon TL artı KDV (Toplam 283 milyon TL) borcunun, 150 milyon TL'sini ödeyip, diğer bölümünü ödememesi bardağı taşırdı.

Türkiye Futbol Federasyonunun çektiği ihtarın tam 15'inci gününde ödeme yapan yayıncı kuruluş bu hamlesiyle kulüplerin 'Sözleşme fesih hakkı' elde etmesini de önlemiş oldu. Buna karşılık kulüpler de alternatif yayıncı arayışı için girişimlerini hızlandırdı. Dün bir yabancı platformla daha görüşme yapıldı.

ÖZEL! Ali Koç 'ilgimiz yok' dedi, Sergen Yalçın imzaladı

OLUMLU İLERLİYOR

Kulüpler yeni dönemde beIN Sports'un da istemesi halinde içinde yer alabileceği bir platformla anlaşmak ve daha konsept bir yayın örgütlemek amacında.

Yerli GSM şirketleri ve yayıncılarla görüşmenin yanı sıra, yabancı spor platformlarıyla da yapılan görüşmelerde izlenimlerin olumlu olduğu bildirildi.

beIN SPORTS'un 2 milyar TL önerisine karşılık Saran Yayın Grubu'nun sahibi Sadettin Saran'ın, "Bu lig 350-400 milyon dolar eder (3-3.5 miyar TL)" sözleri kulüplerin yüreğine su serpti.

KULÜPLER DE DECODER SATSIN

Öte yandan Kulüplerin yeni yayın dönemi için ilginç bir önerisi daha var: "Kulüpler Birliği olarak biz de kendi mağaza ve temsilciliklerimizde, derneklerimizde decoder satışı yapalım. Bu şekilde her kulüp kendi sattığı decoderdan belli oranda bir kazanç da elde etsin. Yayınlar da bu şekilde daha geniş kitlelere ulaşır, kazançlar büyür."

Kulüpler Birliğine CEO geliyor