ÖZEL! Kulüpler Birliği Vakfı'ndan kurul hamlesi

1- 1959 öncesi şampiyonluklar gündeme getirilmedi. 2- Galatasaray Başkanı Cengiz'in istifası şaşkınlık yarattı. 3- Yayın ihalesinde Futbol Federasyonu'nun oluşturacağı komisyonda yer alınması için harekete geçildi. 4- Trabzonspor'un Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kurullarının bağımsız olmadığı yönündeki FIFA'ya başvurusu olumlu sonuçlandı. Destek veriliyor.

AKŞAM Özel Haber

Orçun ÖZATEŞ

Kulüpler Birliği Vakfı dün kritik bir zirve yaptı. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda gündemdeki tüm konular masaya yatırıldı. 2 kritik karar alındı.

1) Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un 1959 yılı öncesi şampiyonluk başvurusu konusunda Kulüpler Birliği'nden destek istediği iddia edilmişti. Kulüpler Birliği dünkü toplantıda bu iddiaları şaşkınlıkla karşıladı. Yetkililer, şampiyonluk konusunun toplantılarda hiçbir zaman gündeme getirilmediğini dile getirdi.

2) Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in Kulüpler Birliği'nden istifa etmesi de Kulüpler Birliği toplantısında büyük şaşkınlık yarattı. Toplantıda Başkan Cengiz'in neden istifa ettiği konusunda bir bilgiye sahip olunmadığı dile getirildi.

3) Kulüpler Birliği, yayın ihalesi sürecinde TFF'nin oluşturacağı komisyonda yer almak istiyor. Bu istek TFF'ye iletildi. Yakından takip ediliyor.

4) Trabzonspor'un kurulların seçimle iş başına gelmesi için FIFA'ya yaptığı başvuruya, FIFA'dan olumlu cevap geldi. FIFA, kurulların seçimi için TFF'ye bir yazı gönderdi. Dün Kulüpler Birliği'nin gündeminde bu konu da vardı. Birlik, Trabzonspor'un talebine destek kararı aldı.