ÖZEL! Kazım Gürol Yılmaz: Vladimir Petkovic'i Samsunspor'da rahat bırakmadılar

Fransa'yı eleyerek tarih yazan İsviçre'nin teknik direktörü Vladimir Petkovic'i 2011 yılında Samsunspor'a getiren dönemin başkanı Kazım Gürol Yılmaz “Hocayı rahat bırakmadılar. Bıraksalardı Samsunspor'u çok iyi yerlere getirirdi. Baskılar sonrası anlaşarak ayrıldık. Kovmadık.” dedi.

AKŞAM Özel Haber

Orçun ÖZATEŞ

EURO 2020 son 16 turunda gol düellosuna sahne olan Fransa-İsviçre maçının normal ve uzatma süreleri 3-3 beraberlikle sonuçlanırken seri penaltılarda rakibine 5-4 üstünlük kuran İsviçre, adını çeyrek finale yazdırdı. Tarihi zaferin mimarlarından biri de hiç şüphesiz Vladimir Petkovic oldu.

Büyük başarının ardından akıllara Boşnak asıllı teknik adamın Samsunspor macerası geldi. 2011 yılında Petkovic'i Samsunspor'a getiren dönemin başkanı Kazım Gürol Yılmaz, AKŞAM'a konuştu: "Petkovic'i 2011 yılında ben getirdim. Avrupa'da bazı arkadaşlarım vardı. Onlar transfer konusunda bize yardımcı oluyorlardı. Onların sayesinde hocayı bulmuştuk. İyi bir kadro kurmuştuk. Hocayı rahat bırakmadılar. Bıraksalardı Samsunspor'u çok iyi yerlere getirirdi. Anadolu takımlarında futbol konusunda çok bilmiş isimler ortaya çıkıyor. Bu isimler kendilerini ön plana çıkarıyorlar. Dışarıdan gelen isimleri kabul etmiyorlar. 'Yok İsviçre'den hoca mı gelir, yok Almanya'dan hoca mı gelir' demeye başlıyorlar. Türk futbolu zarar görüyor. Anadolu takımlarının kaderi bu. Samsunspor'un önde gelenlerinin 'Değiştir değiştir' diyerek baskı yapması sonrası anlaşarak ayrıldık. Kovmadık. Ben kendisiyle görüşüyorum. Kızlarım kızlarıyla görüşüyor. Ailece görüşüyoruz. Fransa'yı eleyerek büyük başarı elde etti. Allah yolunu açık etsin."

SAMSUN'U SEVMİŞTİ

Vladimir Petkovic, Samsunspor'a attığı imza sonrası verdiği demeçte şu ifadeleri kullanıyordu: "Bana Atatürk'ü anlattılar, Samsun şehrinin tarihi önemini. Samsun'u çok beğendim, güzel bir Balkan şehrine benziyor."

EURO 2020: Dünya şampiyonu Fransa nakavt! İsviçre çeyrek finalde