ÖZEL! Hakem camiası hemfikir: Yabancı hakem, Türk hakemliğine darbe olur

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin yabancı hakem önerisine hakem camiası tepki gösterdi. Ertuğrul Dilek: “UEFA ‘Siz kendi hakemlerinize güvenmiyorsunuz ben nasıl güveneyim' diyebilir.” Yüksel Okçuoğlu: “Böyle bir şeyi istemek Türk hakemlerine büyük bir darbe vurmak demektir.” Ercan Durna: “1966-69 yılları arasında yabancı hakemler Türkiye'ye geldi. Çok fazla hata yaptılar.” Bünyamin Gezer: Hayata geçirilmesi Türk hakemliğine büyük zarar verir. UEFA'nın bakış açısı değişebilir.

AKŞAM Özel Haber

Orçun ÖZATEŞ

Kulüpler Birliği Vakfı ve Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Derbileri yabancı hakem yönetsin." açıklamasını hakem camiasının önde gelen isimlerine sorduk. İşte cevaplar:

ERTUĞRUL DİLEK: "Bu karar sonrası UEFA 'Siz kendi hakemlerinize güvenmiyorsunuz ben nasıl güveneyim' diyebilir. UEFA'NIN gözünden düşeriz. FIFA kokartlı hakemlere görev vermeyebilir. Ancak bir ülke ile anlaşma yapılır. Karşılıklı hakem takası yapılır. O zaman olabilir. Bu tür bir anlaşmanın yapılması da çok zor."

YÜKSEL OKÇUOĞLU: "Yurtdışında maç yöneten 7 tane FIFA kokartlı hakemimiz var. FIFA'nın iki numaralı hakemi Cüneyt Çakır yakında çok ciddi maçlar yönetecek. O dönemler geçti. Gençlik yıllarımda yabancı hakemler geldi. Böyle bir şeyi istemek Türk hakemlerine darbe vurmak demektir."

ERCAN DURNA: "1966-69 yılları arasında Alman, İtalyan, İsviçreli, Avusturyalı ve Rumen hakemler geldi. Çok hata yaptılar. Hakemlere yüksek maaşlar ve iyi paralar veriliyor. Herkes paradan faydalanmak isteyince hata yapmaya başladılar. Profesyonel hakemliği iptal edeceksin ve performansa dayalı sistemi getireceksin."

BÜNYAMİN GEZER: "Yabancı önerisine kökten karşıyım. Böyle bir önerinin hayata geçirilmesi Türk hakemliğine büyük zarar verir. Ülkemizi yurtdışında çok iyi temsil eden kaliteli hakemlerimiz var. UEFA'nın bakış açısı değişebilir."

TÜRKİYE'DE YABANCI HAKEM KARNESİ

TFFHGD: Yabancıları asla kabul etmiyoruz