Özel Haber! Bursa maçındaki olayların raporu TFF'ye ulaştı ağır ceza yolda: Amedspor'a saha kapatma...

Raporlara göre birçok suçlamayla karşı karşıya kalan Amedspor, terör örgütü propagandası, usulsüz seyirci alınması, saha olayları ve yabancı maddeden Disiplin Kurulu'nda yargılanacak.

AKŞAM Özel Haber

Şafak Gözmen

İkinci Lig A Grubu'nda oynanan Amed-Bursaspor maçının ardından temsilci raporları TFF'ye ulaştı. Diyarbakır Stadyumu'nda Bursaspor'u konuk eden Amed Sportif Faaliyetler maçı 2-0 kazandı. Karşılaşma sırasında ve sonrasında stadyum içerisinde yer yer gerginlik yaşandı. Polis, kalkan eşliğinde Bursaspor'un futbolcularını soyunma odasına aldı. Maç bitiminin hemen ardından ise stadyum dışına çıkan taraftarlar taşkınlık çıkardı. Polisin uyarısına rağmen taraftarlar polise taş attı. Polis ile gruplar arasında gerginlik çıktı. Polis, bazı noktalarda gaz kullandı.

40'A YAKIN İHLAL OLUŞTU

Maçta yaşanan olaylarla ilgili temsilci raporları ise dün TFF'ye ulaştı. Temsilciler Tuğbay İnan ve Soner Özbaşı'nın raporunda 40'a yakın suç unsurunun not edildiği bildirildi. Bunlar arasında öne çıkan başlıcaları ise şöyle: Terör örgütü propagandası, usulsüz seyirci alınması, saha olayları ve sahaya yabancı madde atılması. Bu nedenle Futbol Disiplin Talimatı'nın 49, 53 maddelerinin Amedspor için işletilmesi, diğer maddelerde isnat edilen suçlardan da ayrıca cezalandırılması bekleniyor. Uzmanlar Diyarbakır ekibinin yaşanan olaylar nedeniyle saha kapatma ve para cezası alacağını öngörüyor.