ÖZEL! Galatasaray'dan yarım milyarlık dönüş

2018 yılında Gomis ayrıldıktan sonra Galatasaray'a 8 forvet alındı. 298 milyon TL bonservis ve kiralama ücreti verildi. Bu oyuncuların toplam maaş maliyeti ise 215 milyon TL oldu.

AKŞAM

Şafak Gözmen

Galatasaray'da Gomis hasreti bitti, Aslan Kral geri döndü. Aslan'da 42 maçta, 32 gol ve 6 asistle tarihi bir döneme imza atan Bafetimbi Gomis'in daha sonra aldığı ücret büyük tartışma konusu oldu.

Nihayetinde 6 milyon euro bonservisle Al-Hilal'e satıldı. Ama Cim Bom yerini bir türlü dolduramadı. Maliyeti yüksek denilen Gomis'in yerine tam 8 oyuncu geldi, onlara ödenen paralar Gomis'in maliyetini katladı ama hiç biri onu Sarı-Kırmızılı taraftarlara unutturamadı.

Diagne, Mitroglou, Falcao, Andone, Adem Büyük, Mohamed, Muğdat Çelik ve Halil Dervişoğlu...

Bu futbolcular için Galatasaray'ın kasasından satın alma ve kiralama bedeli olarak 19 milyon 890 bin euro çıktı. Bugünkü kurla tam 298 milyon TL ödendi. Ayrıca bugünkü kurdan 215 milyon TL de maaş ödemesi yapıldı. Sportif başarısızlığın getirdiği kaybın bedeli ise çok daha ağır.

Inaki Pena, Galatasaray için sabırsızlanıyor

SADECE 650 BiN EURO

Gomis, 2017'de GS ile 3.350 milyon euro yıllık, 2.5 milyon euro imza parası, 200 bin euro şampiyonluk ve 5 bin euro da puan başı prim karşılığında anlaşmıştı.

Gomis o yıl 375 bin euro prim aldı. O dönem Swansea'ye 2.5 milyon euro bonservis ödendi. Gomis, 2. döneminde 650 bin euroya anlaştı. Seneye kalırsa 1.3 milyon euro alacak.

Mustafa Muhammed transferi için resmi açıklama geldi! Galatasaray'da Bafetimbi Gomis sonrası...