ÖZEL! Devlerin parası Türk Bitci'den

Muğla Bodrum merkezli Blockchain şirketi yaptığı anlaşmalarla dünya sporunda zirveye oynuyor. Brezilya, İspanya, Uruguay, Peru gibi milli takımların kripto paralarını üreten Bitci'nin Türk takımlarına yaptığı mali katkı da şimdiden 40 milyon TL'yi aşmış durumda.

AKŞAM Özel Haber

2018 yılında Bodrum'da kurulan Bitci Teknoloji, bugün taraftar token projelerinde dünyanın sayılı şirketleri arasında yer alıyor. Bugüne kadar Brezilya, İspanya, Uruguay, Peru futbol milli takımlarının yanı sıra McLaren Formula 1 Takımı, MotoGP, Sporting Lizbon, Glasgow Rangers, Wolverhampton Wanderers gibi farklı spor dallarından dünyaca ünlü takım ve organizasyona Türk teknolojisini ihraç etme başarısı yakalayan Bitci Teknoloji, tüm bunların yanında ülke sporuna destek vermeyi de sürdürüyor.

SÜRPRİZLER YOLDA

Bugüne kadar Türkiye'de Karşıyaka, Eskişehirspor, Ankaragücü, Denizlispor, Kocaelispor, Bursaspor, Gençlerbirliği ve Türkiye Basketbol Federasyonu ile taraftar token projelerini hayata geçiren Bitci Teknoloji, bu iş birlikleri kapsamında 40 milyon TL'nin üzerinde bir rakamı söz konusu kulüp ve organizasyonlara kazandırdı. Bitci Teknoloji, geçtiğimiz haftalarda da Beşiktaş ile 5.6 milyon euroluk bir tribün sponsorluğu anlaşmasını hayata geçirdi. Şirketin önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi planladığı önemli projeler için de görüşmelerin sürdüğü bildirildi.

"BU FİNANSAL BİR DEVRİM"

Bitci Teknoloji CEO'su Onur Altan Tan: "Özellikle Türkiye'de taraftarlar şimdiye kadar hep bir şey verdi ama karşılığında bir şey almadı. Geldiğimiz noktada taraftar tokenleri, taraftarın elinde bir değer olmasını sağlıyor. Bu değeri istedikleri zaman paraya dönüştürüyorlar. Hem kulüp hem taraftar kazanıyor. Dünya spor ekonomisinin yüzde 40-50 küçüldüğü pandemi döneminde taraftar token projeleri kulüplere ciddi bir destek oldu. Taraftar token projelerin önü çok açık ve dünya sporu için bence bir finansal devrim. Kısa ve uzun vadede kulüpler için çok ciddi bir kaynak sağlayacak."

Bitci Teknoloji CEO'su Onur Altan Tan

"BEŞİKTAŞ'LA GÖRÜŞÜYORUZ"

Beşiktaş'la 2.6 milyon euroluk bir iş birliği anlaşması imzaladıklarını da belirten Bitci CEO'su Onur Altan Tan, "Beşiktaş'la taraftar tokeni için de görüştük. Kendilerine son teklifimizi ilettik. Öte yandan dünya futbolunun zirvesindeki kulüplerle de son aşamaya geldiğimiz projeler var. Premier Lig ve Güney Amerika'da ciddi çalışmalarımız var. Ses getirecek anlaşmaların arifesindeyiz." dedi.