ÖZEL! 4 büyüklerde borçlar büyüdü zarar katlandı

4 büyüklerin hiçbiri 1 Haziran 2021-28 Şubat 2022 döneminde kâr yazamadı. Söz konusu dönemde en az zarar eden 131.5 milyon TL ile Fenerbahçe olurken, Trabzonspor 418 milyon zararla ilk sırada yer aldı. 396 milyon TL ile Beşiktaş takip ederken, Galatasaray'ın zararı 173 milyon TL.

AKŞAM Özel Haber

Şafak Gözmen

Süper Lig'in süperleri borç batağından bir türlü kurtulamıyor. Bırakın kurtulmayı, iyiye gidiş yönünde hiçbir belirti de yok. Zira 1 Haziran 2021-28 Şubat 2022 dönemindeki bilançolarını KAP'a gönderen halka açık futbol kulüplerinin hali içler acısı. Bu dönemde istisnasız bütün kulüplerin borçları büyürken, gelirleri küçüldü. Zararlar ise dağ gibi.

Bu dönemde hiçbir kulüp 'Dönem kar-zarar' hanesine 'Kar' yazdıramazken en az zarar eden Fenerbahçe oldu. Kısa vadeli yükümlülükleri 3.5 milyar TL'den 1.2 milyar TL'ye gerileyen F.Bahçe'nin, uzun vadeli yükümlülükleri ise 299 milyon TL'den 3.5 milyar TL'ye çıktı. Yeniden yapılandırma sonrası borçlarını uzun vadeye yayan Fenerbahçe'nin toplam yükümlülükleri de 3.7 milyar TL'den 4.7 milyar TL'ye çıktı. Büyükler arasında en az zararı ise 131 milyon TL ile Fenerbahçe'nin yaptığı gözlendi.

TRABZON ZİRVEYİ KAPTIRMADI!

Galatasaray'ın bu dönemde borçları 3 milyar TL'den 3.9 milyar TL'ye yükselirken, zarar kaleminde de Fenerbahçe'den sonra 173 milyon TL ile ikinci sırada yer aldı. Beşiktaş'ın da durumu ezeli rakiplerinden farklı değil.

Kartal'ın yükümlülükleri de bu dönemde 3.8 milyar TL'den, 4.3 milyar TL'ye yükseldi, zararı ise 396 milyon TL olarak gerçekleşti. Süper Lig'in lideri Trabzonspor ise zarar konusunda da şampiyon oldu. Bordo-Mavililer zarar hanesine 418 milyon TL negatif yazdı. Bu dönemde borçlar da 1.4 milyar TL'den, 2 milyar TL'ye yükseldi.