ÖZEL! 4 büyükler Avrupa'da yokları oynuyor: 129 maçta 42 galibiyet

4 büyükler son yıllarda Avrupa'da istenilen performansı sergileyemiyor... 2015-16 sezonundan bu yana Şampiyonlar Ligi, Şampiyonlar Ligi elemesi, Avrupa Ligi ve Avrupa Ligi elemesinde Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor, 129 maça çıktı. Temsilcilerimiz bu maçların sadece 42'sini kazandı, 53'ünde ise yenildi.

AKŞAM Özel Haber

Şafak GÖZMEN

Galatasaray, 5-1 yenildiği PSV Eindhoven'a Şampiyonlar Ligi 2.Ön Eleme rövanş mücadelesinde de 2-1 mağlup olarak Devler Ligi'ne başlamadan veda etti. Sarı-Kırmızılılar, elenmesinin yanı sıra sergilediği performansla da taraftarlarını ve spor kamuoyunu tatmin edemedi. Son yıllarda Avrupa Kupaları'nda oynadığı mücadelelerde kötü bir performans ortaya koyan Galatasaray, 2015-16 sezonundan bu yana 4 büyükler arasında en kötü istatistiğe sahip takım konumunda...

Son dakika Fenerbahçe haberleri... Fenerbahçe'de Vedat Muriqi sesleri

SADECE 4'ÜNÜ KAZANDI

Son 7 yılda Şampiyonlar Ligi, Şampiyonlar Ligi Ön Eleme, Avrupa Ligi ve Avrupa Ligi Ön Eleme'de tam 29 maça çıkan Aslan, bu maçların sadece 4 tanesini kazanabildi. Sarı-Kırmızılılar, bu 29 maçın 8'inde berabere kaldı, tam 17 maçta ise sahadan boynu bükük ayrıldı. Aynı süreçte Beşiktaş, tüm kulvarlarda 46 maça çıktı. Kartal, bu maçların 17'sinden galibiyet çıkarırken, 17'sinde de mağlup oldu. Beşiktaş, 12 mücadelede ise rakipleriyle yenişemedi.

Son dakika Beşiktaş haberleri... Beşiktaş'tan Ghezzal'a opsiyonlu sözleşme

EN AZ YENİLGİ TRABZONSPOR'DA

Uzun yıllardır Şampiyonlar Ligi'ne gidemeyen Fenerbahçe ise Şampiyonlar Ligi Ön Elemesi ve Avrupa Ligi'nde ve elemesinde 40 maça çıktı. Sarı-Kanarya bu karşılaşmalardan 17 galibiyet, 12 mağlubiyet ve 11 beraberlik aldı. Sadece 2 sezon Avrupa'ya giden Trabzonspor da oynadığı 14 maçın 4'ünü kazandı, 7'sinde mağlup oldu, 3'ünde ise berabere kaldı. Dört büyükler, 2015-16'dan bu yana oynadığı 129 Avrupa Kupası maçının sadece 42'sini kazanabildi. Temsilcilerimiz tam 53 maçtan ise mağlubiyetle ayrıldı. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor, rakipleriyle oynadıkları 34 karşılaşmada da yenişemedi.

Son dakika Galatasaray haberleri... Morutan pazarlığı başladı