Ozan Kabak'ın dünyası başına yıkıldı! Kariyeri altüst oldu

Milli futbolcumuz Ozan Kabak'ın kariyer gidişatı olumsuz seyretmeye devam ediyor. Hem Galatasaray hem de Milli Takım'ın geleceği olarak görülen ve Liverpool'a kadar yükselen Ozan Kabak, şu an Bundesliga'da küme düşmeme mücadelesi veriyor.

aksam.com.tr

A Milli futbolcu Ozan Kabak'ın kariyer gelişimi, kendisinden büyük beklentisi olan futbolseverleri hayal kırıklığına uğratmış durumda. Genç yaşta kendisini gösteren ve önemli takımlarda forma terleyen Galatasaray altyapılı Ozan Kabak, şu an Bundesliga ekibi Hoffenfeim'da küme düşmeme mücadelesi veriyor. Performansıyla taraflı tarafsız herkesin gönlünü kazanan 22 yaşındaki genç stoperin kendisi de bu durumdan hiç memnun değil.

OZAN KABAK NEYE UĞRADIĞINI ŞAŞIRDI

Profesyonel kariyerine 18 yaşında Fatih Terim'in forma vermesiyle ilk adımını atan Ozan Kabak, daha genç yaşında Şampiyonlar Ligi atmosferi tatmış ve performansıyla alkış toplamıştı. Bu beğeninin yanı sıra talipleri de peş peşe sıralanan başarılı oyuncu devre arasında 11 milyon euro bedelle Alman ekibi Stuttgart'ın yolunu tutarak dikkatleri üzerine çekmişti. Kariyerindeki yükselişi devam eden Ozan Kabak, aynı sezonun sonunda bir başka Alman temsilcisi Schalke 04'e tam 15 milyon euroya transfer olurken, A Milli Takım'ın da müdavimlerinden biri olmuştu. Kariyerinin henüz başında piyasa değerini 25 milyon euroya kadar çıkaran Ozan, kiralık olarak Liverpool'un yolunu tutmuştu. Artık her şey Milli oyuncunun lehine işliyor ve artık elit seviyede devam edeceği düşünülürken Ozan Kabak için işler artık kötü gitmeye başlayacaktı.

KARİYERİNDEKİ DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

Kiralık olarak formasını giydiği Liverpool'da tutunamayan Ozan Kabak, burada oynadığı 13 maçta teknik direktör Jürgen Klopp'un gözüne girmeyi başaramadı ve İngiliz devi, oyuncunun bonservisini almayı düşünmedi. Bir sonraki sezonu Premier Lig'de küme düşme hattındaki Norwich City'de kiralık olarak geçiren Ozan Kabak, burada da istediği forma şansını bulamayarak Schalke 04'e geri döndü. 22 yaşındaki oyuncunun önüne bir fırsat daha çıktı ve Bundesliga'nın kalburüstü ekiplerinden Hoffenheim, 7 milyon euro bonservis ücreti ödeyerek Ozan Kabak'ı kadrosuna kattı. Geçtiğimiz sezonu 9. sırada bitiren ve hedefi Avrupa kupaları olan Alman ekibinin bu sezonu hiç de istediği gibi gitmiyor. Ozan Kabak her ne kadar düzenli olarak forma giyse de, Hoffenheim tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşıyor. Son 16 maçında 13 mağlubiyeti olan ve bir teknik adam değişikliği yaşayan Alman ekibi, ligin son sırasına demir atmış durumda. Son maçında yarım saat içinde iki sarı kart görerek kırmızı kartla oyun dışı kalan oyuncu, kötü günlerine bir ekleme daha yaptı.

MİLLİ TAKIMDA DA YERİNİ KAYBETTİ

Galatasaray'daki yükselişiyle Milli Takım'ın da vazgeçilmezlerinden biri olan Ozan Kabak'ın kariyerindeki bu düşüşten Milli forma da payını aldı. Düzenli olarak oynadığı takımda bir anda kendisini yedekler arasında bulan Ozan, yerini formda olan Merih, Çağlar ve Kaan Ayhan gibi isimlere bıraktı. 2020 Avrupa Şampiyonası'nda 3 maçta hiç süre alamadan turnuvayı tamamlayan Ozan, Dünya Kupası Elemeleri'nde de 7 maçın sadece 1'inde o da 45 dakika kadar süre aldı. Son teknik direktörümüz Stefan Kuntz'un da A planında yer almayan Ozan Kabak'ın, Liverpool'da ilk 11'de oynadığı dönemden buraya kadar gerilemesini futbolseverler üzüntüyle takip ediyor.

aksam.com.tr