Oyuncuları değil beni eleştirin

“Hocaların kaderi böyledir milli takımlarda. Hocaya eleştiri geldiğinde kabul edebilirim ama futbolculara geldiğinde anlamıyorum. Futbolcuları bölmeye çalışmamalıyız. Birlikten her zaman güç doğar.”

AKŞAM SPOR

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Uluslar Ligi'nde oynanacak İzlanda mücadelesi öncesi basın toplantısında konuştu. İtalyan çalıştırıcı, birliktelik mesajı vererek özetle şu ifadeleri kullandı: "Hocaların kaderi böyledir milli takımlarda. Her maç finaldir. Ama şunu söylemek lazım, hocaya eleştiri geldiğinde ben bunu kabul etmeye daha meyilliyim. Ama futbolculara geldiğinde anlamıyorum. Belki ben Türk değilim ama milli duyguları en iyi şekilde yaşıyorum. Bu aidiyet hissini yaşıyorum. Futbolcuları bölmeye çalışmamalıyız. Dışarıdan da birliktelik lazım.

DAHA GÜÇLÜ OLABİLİRİZ

Birliktelikten güç doğar. Birliktelik lazım çünkü futbolcularımız bunu fazlasıyla hak ediyor. Bunu sağlamamız gerekiyor. Sadece içerideki birliktelik değil, dışarıdan da birlik ve beraberlik lazım. Birlikten her zaman güç doğar ve daha güçlü oluruz. Sadece burada olan insanlara seslenmiyorum. Dışarıdan yorum yapan insanlara da sesleniyorum. Her yerde birlikte olmamız gerekiyor. Artık yeni bir maceraya başladık. Hedefimiz A Ligi'ne çıkmak, önceliğimiz bu. En iyi şekilde hazırlanacağız. Ne gerekiyorsa bütün duygularımızı, çalışmalarımızı buna göre şekillendireceğiz.

TAKIM OYUNUNA YATKINLAR

İzlanda, tarihsel olarak baktığımızda zorlu bir rakip olduğunu görüyoruz. Son 13 maçta 2 kez yenebildik. Son galibiyeti de 9 sene önce aldık. Bazı bireysel oyuncular olsa da çok fazla göze batan bireysel oyuncular yok. Takım oyununa yatkınlar. Duran toplarda ve taç atışlarında dahi tehlikeliler. Ona göre hazırlanmalıyız. 50-60 maç arasında oynayan futbolcuların 3 hafta dinlenme verilmesi gerekiyor. Yeni sezona başladıklarında da 35-40 güne ihtiyaçları var. Geçen gün de bu durum hissedildi. Değerlendirme yaparken, eleştiri yaparken bu detayları dikkate almamız gerekiyor."