Olivier Boscagli derbisi

Hollanda basınından Eindhovens Dagblad, iki ezeli rakibin Fransız oyuncu Olivier Boscagli için devrede olduğunu yazdı. 27 milyon euro değerindeki savunmacının takımdan ayrılmaya sıcak baktığı belirtildi.

AKŞAM SPOR

DIŞ HABER

Son olarak Süper Kupa finalinde karşı karşıya gelen Galatasaray ve Beşiktaş, bu kez bir oyuncu için mücadele edecek. Hollanda basınından Eindhovens Dagblad, ezeli rakipler için Olivier Boscagli iddiasını ortaya attı. Habere göre; Sarı-Kırmızılılar, 26 yaşındaki oyuncu için devrede ve bu transferde en büyük rakibi Beşiktaş. Başarılı savunmacının Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin de takibinde olduğu bilgisi belirtildi. 2025 yılında sözleşmesi sona erecek olan Olivier Boscagli, yeni kontrat yapmazsa gelecek sezon serbest kalabilir.

BEDELSİZ BIRAKMAZLAR

Kulübü ile 2023/24 sezonu Eredivisie şampiyonu olan Boscagli'nin bedelsiz olarak ayrılmasının pek mümkün olmadığı ifade edildi. Boscagli, bu yaz transfere açık olsa da PSV'den ayrılmak için acele etmediği ve eğer bu yaz transfer gerçekleşmezse, PSV'nin Boscagli ile sözleşme uzatmasının muhtemel olduğu aktarıldı. PSV Teknik Direktörü Peter Bosz, daha önce Boscagli'yi "gördüğüm en teknik oyuncu" olarak nitelendirmişti. PSV, 2019 yılında Olivier Boscagli'yi Fransız ekibi Nice'den 2 milyon euro karşılığında kadrosuna kattı.

SON SEZONUNDA 47 MAÇA ÇIKTI

Başarılı stoper, geçen süre zarfında piyasa değerini 27 milyon euro seviyesine çıkardı. Sol ayaklı oyuncu, Fransa Milli Takımı'nın hemen hemen tüm alt yaş kategorilerinde oynadı. Kariyerine Nice U19'da başlayan Boscagli, Nice'in alt yaş kategorilerinde ve B takımında forma giydikten sonra dikkat çekti. 2017-18 sezonunu Fransa 3. Lig takımlarından Nimes Olympique'de geçiren Boscagli, bir sonraki sezon ise PSV'nin yolunu tuttu. Geçen sezon Hollanda ekibinde top koşturan 26 yaşındaki savunmacı, 47 karşılaşmada forma giyerek 4 bin 75 dakika sahada kaldı. Boscagli, 3 gol ve 4 asistle oynadı.