'Olimpiyatları çok istiyoruz'

“Avrupa şampiyonluğunu hak etmiştik. Buruk bir sevinç yaşıyoruz. Ocak 2020’de Avrupa Olimpiyat Kıta Elemeleri’ne katılacağız. Olimpiyat şansını yakalamak istiyoruz. Orada da iyi işler yapabiliriz.”

AKŞAM

TÜRKİYE Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, A Milli Kadın Takımı’nın Avrupa Şampiyonası’nda ikinci olmasına ilişkin, “Buruk bir sevinç yaşıyoruz” dedi. Üstündağ şöyle konuştu: Finalde son şampiyon Sırbistan’a 3-2 kaybettik. Şampiyonluğu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz ama final oynamak güzel. Bence şampiyonluk hakkımızdı. Taraftarlara, teknik ebimize, kızlarımıza, ailelerine, siz değerli basın mensubu kardeşlerime, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu kadar emeğe, bu çocukların o üzüntülü haline, hak ettikleri şampiyonluğu kaybetmelerine... Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve sokaklarda ekran kurup bizleri izleyen Türk halkına şampiyonluğu getirememenin üzüntüsünden başka bir şey olamaz. Gurur verici bir üzüntü, tabii ki göz yaşlarımı tutamadım. Çünkü biz Avrupa şampiyonluğunu hak etmiştik. Buna üzüldük.

ANKARA SEYİRCİSİ GÖNLÜMÜZDE

Düşünebiliyor musunuz; ikinci olduk, üzülüyoruz. Demek ki artık şampiyonluktan başka bir şey düşünmüyoruz. Ocak 2020’de Avrupa Olimpiyat Kıta Elemeleri’ne katılacağız. Olimpiyat şansını yakalamak istiyoruz. Bu takımın olimpiyatlara katılması gerekir. Takımımızın olimpiyatlarda da önemli işler yapacağına inanıyoruz. Bu doğrultuda çalışmalara başladık. Ankara seyircisi de muhteşemdi. Bizi bir gün yalnız bırakmadılar, mahçup etmediler. Ne diyebilirim ki onları başımızın üstünde taç etmeliyiz. Ankara seyircisi bu desteğiyle gönlümüzde taht kurdu. Bu dereceyi taraftara armağan ediyoruz. Ankara seyircisiyle hepimiz gurur duyuyoruz. İyi ki varlar.