Olimpiyatlar'da 25 Temmuz 2021 karnemiz

Tokyo'da milli tekvandocularımız Hakan Reçber ve Hatice Kübra İlgün üçüncülük müsabakalarında rakiplerini mağlup ederek bronz madalyaya uzandı. İşte Olimpiyatlarda dünün karnesi...

AKŞAM

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda ilk madalyalarımız tekvandodan geldi. Milli tekvandocu Hakan Reçber, Bosna Hersekli Nedzad Husic'i mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu. Milli tekvandocu Hatice Kübra İlgün ise Kimia Alizadeh Zonoozi'yi devirerek bronz madalyaya uzandı. Repesajda Yeni Zelandalı Tom Burns ile karşı karşılaşan ve rakibini eleyen Reçber, madalya karşılaşmasında Bosna Hersekli Nedzad Husic 22-13 mağlup ederek 68 kg'da bronz madalyaya uzandı. 57 kiloda mücadele eden milli tekvandocu Hatice Kübra İlgün ise İranlı Kimia Zenoorin Alizadeh'i 8-6'yla devirerek bronz madalyanın sahibi oldu. Hatice Kübra İlgün, madalya sonrası gözyaşlarını tutamadı. Karşılaşmaları yakından takip eden Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, sporcularımızı tebrik etti. Büyük mutluluk yaşandı.

YARIM PUANLA DÖRDÜNCÜ

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda milli atıcı Ömer Akgün, 10 metre havalı tüfek fi nalinde 4. oldu ve atıcılıkta olimpiyat tarihimizin en büyük başarısını elde etti. Altın madalyayı ABD'li Shaner, gümüş madalyayı Çinli Sheng, bronz madalyayı ise Çinli Yang elde etti. Milli sporcumuz, "Bronzu yarım puanla kaçırdım. Biraz da şansa kalmış bir şeydi. Heyecan yoktu ama kısmet değilmiş" dedi.

DÜNKÜ KARNEMİZ

- Artistik cimnastikte Nazlı Savranbaşı toplamda 47.799 puan toplayarak olimpiyatlara veda etti.

- Yelkende Ecem Güzel ilk günü 12. sırada tamamlarken, Dilara Uralp 21. ve Onur Cavit Biriz 19. sırada kaldı.

- Eskrimde İrem Karamete, kadınlar bireysel fl öre kategorisinde ABD'li rakibine mağlup olarak elendi.

- Milli kürekçi Onat Kazaklı, erkekler tek çifte (M1x) çeyrek fi - nal mücadelesinde 4. oldu.

- Yüzücümüz Baturalp Ünlü, genel sıralamada 34. olarak 200 metre serbest stilde elemeleri geçemedi.

- Yüzmede kadınlar 400m serbest eleme serilerinde Beril Böcekler, 4:08.27'lik derecesiyle 16., Merve Tuncel ise 4:11.06'lık derecesiyle 19. sırada yer alarak fi nal bileti alamadı.

- Halterde 67 kg'da mücadele eden Muhammed Furkan Özbek madalya kazanamadı.

Sultanlar Çin Seddi'ni aştı!

KISA... KISA...

BARTY YENİLDİ MURRAY ÇEKİLDİ

Teniste tek kadınlar 1 numarası Avustralyalı Barty, sürpriz bir şekilde 48 numaradaki İspanyol Sara Tormo'ya ilk turda yenilerek elendi. Kariyerinde iki olimpiyat şampiyonluğu bulunan Büyük Britanyalı tenisçi Murray ise sakatlığı nedeniyle çekildi.

17 YIL SONRA KAYBETTİ

Nando De Colo'nun 13 sayı attığı maçta Fransa, ABD'yi 83-76 yendi. ABD, olimpiyatlarda tam 24 maç sonra kaybetti. 2004 Atina'da son yenilgisi alan ABD, 2008, 2012 ve 2016'da altın almıştı.

KAYKAYDA İLK ALTIN JAPONYA'NIN

Olimpiyat oyunları tarihinde ilk kez yer alan kaykayda, tarihin ilk altın madalyası da ev sahibi ülkeden Yuto Horigome'nin oldu. ilk gümüş madalyayı ise Brezilyalı Kelvin Hoefl er evine götürdü.

ÖNEMLİ REKORLAR KIRILDI

Çinli halterci Li, erkekler 61 kiloda toplamda 313 kilo kaldırarak olimpiyat rekoru kırdı ve altın madalyanın sahibi oldu. Kadınlar 4x100 serbest bayrak yarışında Avustralya takımı ise, 3.29.69'luk dereceleriyle dünya rekorunu kırarak altın madalyaya uzandı.

KORONA KABUSU SÜRÜYOR

Tokyo'da koronavirüs vaka sayısı 133'e yükseldi. Yaşanan gelişmeler sonrası Japonya Başbakanı Yoshihide Suga ve Tokyo Valisi Yunimo Koike, alınacak önlemler için bir araya geldi.