Olimpiyat'a terör çemberi

Paris'teki oyunlar öncesinde Fransız polisi çok geniş güvenlik önlemleri alıyor. Gri ve kırmızı bölgede konuşlanan polisler, QR kodu olmayanları alana sokmuyor. Tedbirler yüzünden Parisliler isyan ediyor.

AKŞAM SPOR

Olimpiyatlara hazırlık yapan Fransa, dün sabah saatlerinden itibaren Paris'i ikiye böldü. Oyunların açılış tarihi olan 26 Temmuz'a kadar, Seine Nehri sınırındaki bölgelere erişim "SILT" (Güvensizlik ve Terörizmle Mücadele) ve "Gri" olarak bilinen ekiplerce kurulan güvenlik duvarıyla kısıtlandı. Çarşamba günü polis merkezinde düzenlenen toplantıda Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin ve Paris Emniyet Müdürü Laurent Nunez, operasyonun son ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştı. Tolbiac Köprüsü'nden, Garigliano Köprüsü'ne kadar olan alan, üst seviye önlemlerle korunacak. Paris Emniyet Müdürü Nunez, polis merkezi yöneticileriyle yaptığı toplantı sırasında, "gri" bölgede kalıcı olarak ikamet edecek veya çalışacak polislere yönelik bu akşam geç saatlere kadar eğitim verileceğini duyurdu. İçişleri Bakanı Darmanin ise polisin kontroller sırasında 'sertliğine' serbestiyet sağlanacağını söyledi ve "Parisliler için zor olacak" diye ekledi. Bu arada bölgede yaşayan insanlar, posta ve siparişlerinde yaşanan aksamalardan şikayetçi. Göçmen işçilerin de çalışma koşulları olumsuz etkilendi.

3 MILYON BILET ALICI BEKLIYOR

Olimpiyatlar için şu ana kadar satılan bilet sayısı 9.7 milyona ulaştı. Ancak hâlâ elde satış bekleyen 3 milyon bilet olduğu bildirildi. 12 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlayacak olan Paris Olimpiyat Oyunları'nda şu ana kadar satılan biletlerin yüzde 60'ını Fransızların satın aldığı bildirildi. İkinci sırada ise en çok bileti ABD'lilerin aldığı bildirildi.