Olimpiyat tehlikede

Japonya'da halkın %80'i erteleme ya da iptal istiyor. Günlük ölümlerin 60'ı aştığı ülkede ilk kez bir bakan oyunların iptali hakkında “Her şey olabilir” dedi...

AKŞAM

İstanbul'a yarışan ve Olimpiyat Oyunları’nı düzenleme hakkı kazanan Tokyo, geçen yıl yapılması planlanan oyunların ertelenmesi nedeniyle yaklaşık 4.5 milyar dolarlık bir ek maliyetle (Toplam harcama 12 milyar doları aştı) karşı karşıya kaldı. Japonya şimdi de 23 Temmuz-8 Ağustos 2021’de yapılması planlanan oyunların tamamen iptal edilmesi ihtimaliyle yüzleşiyor. Bugüne kadar oyunların yapılması konusunda kararlılığını dile getiren Japon hükümetinden ilk kez farklı bir açıklama geldi. Japonya İdare ve Reform Bakanı Taro Kono, “Koronavirüs durumu göz önüne alındığında, her şey olabilir. Organizasyon komitesi ve IOC elbette farklı planları düşünüyor olmalı.” dedi.

ABD'de bir ilk! Müslüman başantrenör Robert Saleh, tarihe geçti

ÖLÜMLER 4.200’Ü AŞTI

Anketler de halkın oyunların yapılmasına destek vermediğini gösteriyor. Japon yayın kuruluşu NHK’nin ekimde yaptığı ankette halkın yüzde 71’i oyunların yapılmasına destek veriyordu. Son ankette ise yüzde 80’i erteleme ya da iptal istiyor. Kovid salgınından ölümlerin 4 bin 200’ü aştığı Japonya’da günlük ölüm vakası 60’ın üzerinde.

Fenerbahçe Beko, Panathinaikos'a fark attı

İKİNCİ ŞOK OLACAK

Geçen yıl ertelenen oyunların bu yıl da yapılamaması halinde iptal edilmesi bekleniyor. Tokyo 1940 yılında da ev sahipliği yapma hakkı kazandığı oyunları 2. Dünya Savaşı nedeniyle düzenleyememişti. IOC başkanı Thomas Bach, oyunları tekrar ertelemenin bir seçenek olmadığını ve etkinlik bu yaz gerçekleşemezse hiçbir şekilde olmayacağını söyledi. 

İki milli maçın oynanacağı statlar belli oldu