Olimpiyat şıklığı

Olimpiyatlar ve Paralimpik Oyunlar için hazırlanan; “Tokyo 2020 Team Türkiye Koleksiyonu”nun tanıtımı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla yapıldı.

AKŞAM

Olimpiyatlara katılacak sporcularımızın giyeceği kıyafetler, Bakan Kasapoğlu'nun katılımıyla tanıtıldı. Kasapoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle spora ve sporcuya ciddi desteğiyle, son 19 yılda tüm branşlarda bir tesisleşme hamlemiz oldu ve hala devam ediyor. Olimpik sporcu havuzumuz büyüyor ve gelişiyor. Tüm kalbimle inanıyorum ki Tokyo'da da ülkemizi gururla temsil edecekler." dedi.

KÜLTÜRÜMÜZÜ YANSITIYOR

Bakan Kasapoğlu, "Bu koleksiyon için bakanlığımız ve arkadaşlarımız 2 yıldır yoğun çalışma içinde. Sporcularımızı dünyanın en önemli tasarım ve markalarına emanet ettik. Tasarımları kültürümüzü yansıtan desen ve motiflerle birleştirdik. Şanlı bayrağımızın rengini Tokyo 2020 rengi olan lacivertle bir araya getirdik. Team Türkiye koleksiyonunun ilhamını köklerinden alan güçlü yaklaşımıyla sporcularımızın iletişimi açısından olumlu katkılar sağlayacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

Yeni tasarlanan sportif kıyafetlerde bize özgü olan halı ve kilim motiflerinin kullanılması dikkat çekti. Hem kol hem de sırt bölümlerinde bu motifler dikkat çekiyor.

Tanıtım sonrası sosyal medyadaki tepkiler de olumluydu. Milli sporcularımızın yeni sportif kıyafetleri, sosyal medyada da tam not aldı.