Olimpiyat şampiyonunu Fener kaptı

7 Şubat'ta yaptığı açıklama ile Trabzonspor'a veda eden Busenaz Sürmeneli, resmen Sarı-Lacivertli oldu. 25 yaşındaki boksöre, “Dünyanın en büyük spor kulübüne hoş geldin” denildi.

AKŞAM SPOR

Türk kulüpleri arasında Olimpiyatlara en çok sporcu gönderme unvanını elinde bulunduran Fenerbahçe, 7 Şubat'ta Trabzonspor'dan ayrılan 25 yaşındaki milli kadın boksör Busenaz Sürmeneli'yi kadrosuna kattı. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda, boks branşında ülkemize şimdiye dek gelen ilk ve tek altın madalyayı kazandıran Sürmeneli, resmen Sarı-Lacivertli oldu. Bordo-Mavili ezeli rakibine amatör branşlarda adeta 'transfer çalımı' atan Fenerbahçe, yıldız sporcunun takıma katılmasıyla ilgili özetle şu açıklamayı yaptı:

"SONSUZ BAŞARILAR DİLİYORUZ"

"Elde ettiği çok sayıdaki ulusal ve uluslararası başarısını Avrupa ve Dünya Şampiyonluklarıyla taçlandıran ve Tokyo Olimpiyat Oyunlarında kazandığı altın madalya ile de Türk boks tarihine geçen Busenaz Sürmeneli, artık Sarı-Lacivertli forma altında başarılarına yenilerini eklemek için ringe çıkacak. Busenaz Sürmeneli'ye "Dünyanın en büyük spor kulübüne hoş geldin" diyor, 2024 Paris Olimpiyatları başta olmak üzere mücadele edeceği tüm kulvarlarda sonsuz başarılar diliyoruz."

TOKYO 2020'DE İLKLERE İMZA ATTI

Haziran 1998, Trabzon doğumlu dünya ve olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli, Japonya'nın Tokyo kentinde Kokugikan Arena'da düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda 'velter sıklet' final maçında Çinli rakibi Gu Hong'u 3-0 yenerek altın madalyaya ulaştı. Bu madalya, ülkemizin olimpiyatlarda boks branşında aldığı ilk altın madalya olarak tarihe geçti. Sarı-Lacivertli kulübe imza atan 25 yaşındaki başarılı sporcu, Fransa'nın başkenti Paris'te 2-18 Ağustos arasında düzenlenecek olan 2024 Olimpiyatları'nı bekliyor...