Oleksandr Zinchenko meğer bu yüzden Ukrayna için savaşmıyormuş

Oleksandr Zinchenko ülkesi Ukrayna hakkında konuştu. Manchester City'de forma giyen Ukraynalı futbolcu ülkesinin Rusya tarafından işgale uğramasından sonra duygusal açıklamalarda bulundu. Zinchenko, Ukrayna'ya desteğini gösteren herkese teşekkür edip neden Ukrayna adına cephede savaşmadığını da açıkladı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Bilal Sadi

Manchester City'nin Ukraynalı futbolcusu Oleksandr Zinchenko, İngiliz basınına ülkesi hakkında açıklamalarda bulundu. Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından çok zor zamanlar geçirdiğini belirten Zinchenko, vatanı adına cephede savaşmayı düşündüğünü de belirtti.

OLEKSANDR ZINCHENKO'DAN DUYGUSAL AÇIKLAMALAR

Aksam.com.tr'nin BBC'den aktardığına göre, Mancehster City'nin yıldız ismi Oleksandr Zinchenko ülkesi adına savaşa katılmayı düşünmüş. Ukraynalı oyuncu, yurt dışında futbol oynayan Ukraynalı oyunculardan birisi olarak, ülkesinin acı çekerken uzaktan Ukrayna'yı izlemenin zor olduğunu söyledi.

25 yaşındaki futbolcu, ülkesi Ukrayna'da nelerin olup bittiğini ve Rusya saldırısını nasıl öğrendiğini açıkladı ve halen şokta olduğunu ifade etti.

ZINCHENKO: DURUP DURURKEN AĞLIYORUM

Zinchenko o an hakkında şu ifadeleri kullandı:

Şoktaydım. Bana videoları, resimleri, şu anda Ukrayna'da neler olduğunu gösterdi. Belki de en yakın duygu, çevrenizden birinin ölmesidir. Bilirsiniz, bu duygu çok kötü hissettiriyor, ama bu çok daha kötü hissettiriyor.

Zinchenko, bir haftayı aşkın süredir hâlâ savaşın etkisinde olduğunu belirterek, "Sadece ağlıyorum. Antrenmana giderken ya da herhangi bir yerde olmam bir anlam ifade etmiyor. Durup dururken de ağlayabiliyorum. Her şey kafamdan geçiyor. Doğduğum yeri, büyüdüğüm yeri hayal ediyorum ve sadece boş bir yer olarak önüme geliyor." dedi.

"SAVAŞMAYI DÜŞÜNDÜM, AMA..."

Oleksandr Zincenko ülkesinde savaşmayı düşünerek şunları söyledi:

Dürüst olacağım. Ülkem için savaşırdım, ama kızım ve ailem var. Ülkemdeki insanları tanıyorum, zihniyetlerini biliyorum. Ukraynalı olmaktan gurur duyuyorum ve sonsuza kadar da öyle kalacağım İnsanlarımın zihniyetini tanıyorum, ölmeyi tercih ediyorlar ve ölecekler, ama asla pes etmeyecekler.

Zinchenko ayrıca dünyanın dört bir yanından gelen destek mesajları ve yardımlar için de teşekkür etti ve ekledi:

Çok minnettarım. Aldığım destek için tüm bu insanlara çok müteşekkirim. Bunun böyle olacağını bilmiyordum. Bu yüzden hepsine çok teşekkür etmek istiyorum. Bunu takdir ediyorum. Ukrayna'daki birçok erkekten çok fazla mesaj alıyorum ve bana İngiltere'den destek videoları hakkında sorular soruyorlar. Yani insanlar televizyon izliyor ve hala futbolu takip ediyor. Tüm bunları görebiliyorlar ve sanırım, bu onlara iyi hissettiriyor. Ukrayna'yı zorluyorlar, ama ben halkımın ülkesini vermeyeceğini biliyorum. Pes etmeyin!