Okullararası BOCCE Türkiye şampiyonu belli oldu

İstanbul Çatalca Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Okullararası BOCCE Türkiye şampiyonu oldu.

Mersin'de yapılan okullararası BOCCE Şampiyonasında Türkiye şampiyonu Çatalca Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu oldu. Şampiyon olan öğrenciler madalya töreninde büyük mutluluk yaşadı. 

MİLLİ TAKIMA GÖZ DİKTİLER

Şampiyonlar yeni hedeflerinin milli takımlarda boy göstermek olduğunu açıkladı.  

Şampiyon okulun beden eğitimi öğretmeni ve aynı zamanda BOCCE milli sporcusu ve milli takım antrenörü de olan Mehmet Karataş; "Çatalca'da böyle bir başarıya ilk defa imza atıldı. Bu başarıda Çatalca Belediyesi ve yerel desteklerin de payı büyük. Ülkemizde sporcunun desteklenmesi çok önemli. Destek olduğu zaman neler yapılabileceğini gösterdik. Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Artık BOCCE'nin kalbi Çatalca'da atıyor" dedi.

BOCCE NEDİR? 

Türkiye'de son yıllardan hızla yayılan spor dalı olan BOCCE'nin kökeninin Anadolu'ya dayandığı ve MÖ 5000 yıllarında oynandığı tahmin edilmektedir. İlk çıktığı yıllarda cilalanmış kaya parçalarıyla oynanan oyun, günümüzde tamamen yuvarlak ve sentetik malzemelerden yapılmış toplarla oynanmaktadır. Türkiye bocce ile 1991 yılında tanışmış, 2005 yılında "Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu"nun kurulmasıyla bilinen spor kimliğine kavuşmuştur. Oyundaki amaç, attığınız/yuvarladığınız toplarınızın hedef topa yakın olmasını sağlamaktır. Rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için bir puan alınıyor ve 13 puan alan oyuncu oyunu (maçı) kazanıyor. Eğer rakibin topu hedef topa daha yakınsa ve sizin yuvarlamanız olanaksızsa hedef topu ya da rakip topu vurmak için de atış yapılabilmektedir.