Okan Buruk'un ilk istediği Vedat Muriqi oldu! Galatasaray'dan flaş hamle

Genç çalıştırıcı, Muriqi ile telefonda konuştu ve ikna etti. Sonrasında yönetimle görüşen Okan Buruk, Kosovalı golcünün kulübe kazandırılmasını bekliyor...

AKŞAM

Galatasaray'da Vedat Muriqi iddiaları yeniden alevlendi. İtalyan basını; Çaykur Rizespor döneminde oyuncuyla çalışan Okan Buruk'un, Vedat'ı istediğini, oyuncunun da İstanbul'a dönme arzusunda olduğunu iddia etti.

Eski talebesiyle telefonda konuşan Okan Buruk, "Birlikte Galatasaray'a gidelim. Hiçbir yere imza atma. Seni Türkiye'ye geri getireceğim" dedi. 28 yaşındaki golcü isim ise, "Galatasaray'da oynamaktan büyük mutluluk duyarım" karşılığını verdi.

İZLENECEK İKİ YOL BULUNUYOR

15 Eylül 2020 tarihinde Fenerbahçe'nin İtalya Serie A ekiplerinden Lazio'ya yaklaşık 20 milyon euroya sattığı futbolcu İtalya'da bekleneni verememiş ve geçen sezon devre arasında Mallorca'ya kiralanmıştı.

Mallorca, futbolcunun mukavelesindeki satın alma opsiyonunu kullanmama kararı aldı. Lazio ile sözleşmesi 2025'te tamamlanacak olan Muriqi, İtalyan ekibinin gelecek planlamaları içinde bulunmuyor. Bu transferde izlenecek iki yol bulunuyor. İlki, satın alma opsiyonuyla kiralama...

EN FAZLA 5 MİLYON EURO!

Sarı-Kırmızılı ekip, uygun bir opsiyonla futbolcuyu kiralık olarak kadrosuna katabilir. Lazio onu satmak istiyor ancak mevcut mukavele 2025'te tamamlanacağı için kiralamaya da çok soğuk bakmıyorlar.

Oyuncunun bonservisiyle kadroya katılması için ayrılacak maksimum miktar ise 5 milyon euro... Galatasaray, bu rakamın kesinlikle üzerine çıkmayacak. Lazio kabul ederse tapusuyla, etmezse kiralık olarak gelecek. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, hücumu onun üzerine kuracak.