Okan Buruk'tan sakatlık açıklaması! Nelsson ve Kerem'in durumu...

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Başakşehir maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Başakşehir maçının ardından konuştu. İşte Okan Buruk'un sözleri...

"YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ"

"Bence maça çok iyi başladık. Kendi oyunumuz, oyuncularımızın konsantrasyonu, taktik disiplini ve seyircimizin müthiş baskısıyla birlikte rakibe çok net baskılar yaptık. Rakibimizin oyun kurmada neler yapacağını biliyorduk, bunlara doğru önlemler aldık. Rakibimize belli dakikaya kadar kalemize getirmedik. Oyun kurmada da doğru işler yaptık. Birçok şeyde üstün bir oyun ortaya koyduk. 2-0 yetmemesi gerekiyordu bence. İkinci yarıda biraz daha kendi kalitemizin altında oyunda kaldık. Oyuncu değişikliği yaptık. Topa sahipken de zaman zaman direkt 3. golü düşünebilirdik. Rakibimizi de tebrik etmek istiyorum. Hak ettiğimiz bir karşılaşma oldu. Yolumuza aynı şekilde devam etmek istiyoruz."

"HEDEFİMİZ AVRUPA"

"Bizi bugün destekleyen taraftarımızı tekrar 5 gün sonra Avrupa maçında aynı şekilde bekliyoruz. Onların gücü, bizim performansımızı arttırıyor. Hedefimiz Avrupa'da da turu geçmek. Tekrar bir sonraki maç için taraftarımızı burada bekliyoruz."

SAKATLIK AÇIKLAMASI

"Kerem'in ayağına darbe geldi. Victor'un düşmeden oldu. Yarın daha net belli olacak. İnşallah önemli bir şey yok. Kontrollerden sonra daha net bir şey ortaya çıkacak."

"KAZANMAK İÇİN OYNUYORUZ"

"Hep kazanmak için oynuyoruz. Ben takımın başındayım ama camia olarak bu galibiyetleri alıyoruz. Ben bu işin başındaki insanım. Bu camiamızın başarısı. Benim görevim takımı sahaya çıkartmak. Oyuncularıma teşekkür etmek istiyorum. En iyisini yapmaya çalışıyorlar. İç saha performansımız muhteşem. Burada camia olarak, taraftarımızla birlikte, oyuncularla birlikte hikaye yazmaya çalışıyoruz. Ana amacımız şampiyon olmak. Bir kupa daha kaldırmak istiyoruz. Önümüzde çok fazla kupa kaldırma şansı var. Bir bütünüz ve bu bütün inşallah bize başarı getirecek"

ANKARAGÜCÜ MAÇI AÇIKLAMASI

Eryaman Stadı'nın zemini konuşuluyor. Gençlerbirliği'nde sakatlıklar var. Galatasaray'ın Ankaragücü maçı için başvurusu olacak mı?

Okan Buruk: "Sıkışık fikstür var, zeminler önem kazanıyor. İmaj olarak Türkiye Kupası maçının da orada oynanması yanlıştı. Gençlerbirliği'nde büyük sakatlıklar da olabilir. Emre Hoca da zeminin kötülüğünden bahsetti. Ankaragücü oynayan bir takım, onlar için de zeminin kötü olması iyi bir şey değil. TFF'nin oyuncuları koruması lazım. 3-4 ay sonra milli maçlar var. Zemin bakıma alındı ama toparlanacağını düşünmüyorum. Kararı TFF verecek. Nerede olursa oynayacağız. Önemli olan sağlık ve futbolun kalitesi. Olumsuz olursa TFF'ye yazar. Kötü ve sakatlık riski oluşturacak zeminde oynarsak bu TFF'ye olumsuz yazacak bir şey."

KÖHN, AURIER

"Derrick Köhn daha dün geldi, kısa bir antrenman yaptı. Bir anda oyunun içerisine koymak istemedim. Berkan Kutlu, Deniz Türüç'ü tanıyan ve ne yapacağını bilen oyuncu. İhtiyaç olsa, alabilirdik. Serge Aurier, Afrika Kupası'nda finale çıkacak. Sonra hızlı şekilde gelecek ve bir sonraki maçta kadroda olacak. Durumuna bakacağız."

MAURO ICARDI SÖZLERİ

"Santrfor hep beslenme ister. Bunu bazen kendisi yaratır bazen arkadaşları yaratır. Gol atmayan forvet oyuncusu mutsuz olur, bu gayet normal ama Mauro Icardi bizim oyunumuza önde yaptığı baskıyla destek verdi. Ceza sahasında 1-2 kere top geldi, daha fazla top getirmemiz lazım. %100'ünde değil, bunu da net şekilde bilelim. Önemli sakatlık geçirdi ve öyle oynadı. Zaman geçtikçe iyileşiyor ama hala tam kapasitesinde değil. Şu an iğnesiz oynuyor, fiziksel olarak daha da üstüne çıkacak. Ona daha net pozisyonlar oluşturmamız gerekiyor. İstatistikler de bunu söylüyor."

AVERAJ CEVABI

Galatasaray ve Fenerbahçe sürekli kazanıyor. Genel averaj üzerinde duruyor musunuz?

Okan Buruk: "İki takım kazanıyor ama ligde ne olacağı belli değil. Ana düşüncemiz puan farkıyla öne geçmek. Bütün maçları kazanırsak şampiyon oluyoruz. Bizim için hedef bu. İkinci yarı 6 maç üst üste kazandık. Onlar mı kaybeder, biz mi kaybederiz... Futbol bu. Futbolun içerisinde birçok şey var. Bizim hedefimiz kazanmak, averaj kalır mı, kalmaz mı bilemem. Doğrusu girdiğimiz pozisyonları atmalıyız."

ZAHA'NIN KUPA MAÇINDAKİ TEPKİSİ

Okan Buruk: "Üzülmeler olabiliyor ama çok çabuk tamir etmemiz gerekiyor bunları. Çünkü taraftarımız başarı bekliyor. Oyuncular, 'Biz Galatasaray'ın askeriyiz ne gerekiyorsa onu yaparız' olarak düşünmeli. Herkesin yapısı farklı herkes aynı değil. 25 farklı oyuncu var hepsinin tepkisi farklı. Oynamamak mutsuzluk veriyor. Bunları doğru şekilde yönetmek gerekiyor. Çıktığı bölümde gol atacaklarını düşünüyorlar. Zaha'nın kötü niyetli yapmadığını biliyorum. Doğru oyunculara, doğru karakterlere sahibi. Hepimizde oluyor. Bunu takıma zarar vermeden yönetmeliyiz."

DRIES MERTENS

"Dries Mertens'in geleceği ile ilgili bir şey konuşmadık. Şu an tek amacımız şampiyonluk. Onunla olmaktan mutluyuz. Geleceği hakkındaki kısmı ondan dinlemek gerekiyor."