Okan Buruk'tan Mourinho ve Brockhorst sözleri! ''Bizi daha çok motive etti''

Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, açıklamalarda bulundu. Transfer gündemi hakkında da konuşan Buruk, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho ve Beşiktaş Teknik Direktörü Van Bronckhorst'a da değindi.

Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, açıklamalarda bulundu. Transfer gündemi hakkında da konuşan Buruk, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho ve Beşiktaş Teknik Direktörü Van Bronckhorst'a da değindi.

İşte Okan Buruk'un açıklamaları;

''KUPALARLA G.SARAY ADASINI DOLDURACAĞIZ''

"Müzedeki bütün kupaları getirsek bütün adayı dolduracağız herhalde. Galatasaray'ın teknik direktörü olmak çok ayrı bir şey. Galatasaraylıları mutlu etmek için çok çaba sarf ettik ve mutlu olduk. Önümüzdeki Süper Kupa'yı da alarak bi kupa daha hediye etmek istiyoruz taraftarlarımıza. Bir bütün olduk ve bu bütünlük bize başarıları getirdi. Şampiyonlar Ligi bizim için büyük bir hedef. Galatasaray'ın hedefleri çok büyük, Galatasaray camiası aksine izin vermez."

''VAN BRONCKHORST, MOURINHO, ABDULLAH AVCI''

"Beşiktaş dün yeni hocasını açıkladı. Avrupa'da çok başarılı olmuş ve adından söz ettirmiş bir isim van Bronckhorst. Mourinho'yu zaten söylemeye gerek yok. Avrupa'da Türk futbolundan bahsettirebilecek iki isim geldi. Bu bizi daha da motive eden bir şey. Onun dışında Trabzonspor'un başında Abdullah Avcı gibi bir teknik direktör var. Bizim hedefimiz yine bu zorlu yarıştan şampiyonlukla çıkmak. Hedef 25. Bir sene bitiyor, yeni hedefler başlıyor. Transfer çalışmaları başlıyor, Galatasaray taraftarlarını mutlu edecek çok opsiyonumuz var. Başkanımız bu konuda çok istekli. Transfer konusunda ne isterse yaptığımızı söyledi."

''ÖZÜR DİLİYORUM''

"Şampiyonluk kutlamalarında abarttığımız yerler oldu, rahatsız olduğum şeyler oldu. Okan Buruk olarak yıllardır verdiğim bir imaj var. Özür dilemek istiyorum. Kimseyi işin içine katmasak da yanlış şeyler olabiliyor. Bu kulüp başkanlarında da futbolcularda da oldu. Bizler örnek insanlarız, Türk futboluna yakışır kişiler olmamız gerekiyor."

''DAHA KALİTELİ KADRO KURACAĞIZ''

"Galatasaray takımı yine çok güçlü bir kadro kuracak. Hem ligi hem de Avrupa'yı götürebilecek takımları kurmak kolay olmuyor. Geçen senenin kalitesinin üstünde bir kadro oluşturacağız, kimsenin şüphesi olmasın. Uzun zamandır çalışıyoruz, güçlü bir listemiz var. Avrupa ve Suudi Arabistan'la yarışacağız transferler için. Bugün başkanımızla tekrar bir araya geldik, transferle ilgili ne yapacağımızı konuştuk. Sağ olsun başkanımız, Galatasaray'ın bütçe anlamında çok güçlü bir şekilde transferlerin içinde olacağını bize aktardı."

"4 POZİSYON VAR''

"Bizim çok önemli Türk oyuncularımız var. 11 yabancı oynatmak zorunda değilsiniz. Bu kolay değil, her sene değişiyor. Kulüplerin buna adapte olması kolay değil gerçekten. Elimizde olan önemli yabancılar var. Bizim için önemli görülen 4 tane pozisyon var."

''ERDEN TİMUR'UN BIRAKMASI ÜZDÜ''

''Erden Timur'un bırakması hepimizi üzüyor. Ben de burada gelip geçiciyim, Galatasaray tarihinde çok önemli isimler gelip geçti. Tek isteğimiz Galatasaray'ın başarısı. Erden Bey de aynı şekilde. Devam etmeyecek ama her zaman Galatasaray'ın başarısını isteyecek. Şu anda Galatasaray taraftarı en mutlu olması gerekn taraftar, biz bir aileyiz. Erden Bey de bu ailenin bir parçası. Daha güçlü, daha pozitif ve daha motive şekilde çalışmalıyız. Artık Erden Bey yok ve bu duruma adapte olmamız gerekiyor. Çok güçlü bir şekilde Galatasaray'a hizmet etmek için hepimiz yanıp tutuşuyoruz. Burada her türlü desteği alıyoruz. Birbirimize sarılmamız gereken zamanlardan biri. Erden Bey de bundan sonraki süreçte Galatasaray için mücadele edecek."

''HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLAR LİGİ''

"Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatı çok daha yarışmacı. Galibiyet almak çok önemli artık. Birinci maç ile sekizinci maçın aynı değerde olacak olması çok önemli. Bayern bu sene Kopenhag maçına yedek ağırlıklı çıkmıştı mesela. Hedefimiz tabii ki önce Şampiyonlar Ligi'ne girebilmek."

''ONLARI KİRALAYACAĞIZ''

"Yusuf Demir, Cicaldau, Morutan ve Ross yabancı statüsünde dönecekler. Önceliğimiz onları tekrar kiralamak. Dönecek Türk oyuncularımızla ilgili kampta karar vereceğiz. Yunus bizim için önemli, Emin Bayram çok önemli bir sezon geçirdi. İkisinin de kalmasını istemiştik, oynamak istedikleri için ayrıldılar. İlk planlamamıza göre 4 pozisyona transfer düşünüyoruz.''