Okan Buruk yokluklar içinde derbiyi kazandı!

Trendyol Süper Lig'in 28'inci haftasında deplasmanda Beşiktaş'ı 1-0 yenen Galatasaray liderlik koltuğunu Fenerbahçe'den geri almıştı. Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Okan Buruk, Beşiktaş'a karşı yedek kulübesini doldurmakta oldukça zorluk yaşadı.

Sabah

Galatasaray, şampiyonluk yarışında en kritik virajlardan olan Beşiktaş derbisinde kulübeyi doldurmakta sıkıntı yaşadı.

KULÜBE ÇOK ZAYIFLADI

Wilfried Zaha, Abdülkerim Bardakcı, Hakim Ziyech, Serge Aurier ve Sergio Oliveira çeşitli nedenlerle kadroda olmayınca, kulübeye gençlerle takviye yapıldı. Ndombele, Berkan, Vinicius, Tete, Eyüp ve Günay dışında altyapı kontenjanından Ali Yeşilyurt, Baran Demiroğlu ile Hamza ve Efe Akman 21 kişilik kadroya dahil edildi.

Takıma sakat gelen yeni transfer Aurier ile tedavi için Hollanda'ya giden Ziyech'in yanı sıra Oliveira da Okan Buruk ile yaşadığı gerginlik sonrası kadro dışı kalmıştı. Kavga ettikleri iddia edilen Zaha ile Abdülkerim'in sakatlıkları olduğu açıklandı. Okan Buruk, Zaha'nın ayağında kemik ödemi olduğunu, Abdülkerim'in ise ağlarının geçmediğini belirtti.

SAVUNMA ETTEN DUVAR OLDU

Erken bulduğu golle Beşiktaş'ı mağlup eden Galatasaray, savunmaya adeta etten duvar ördü. Stoper ikilisinden Nelsson, rakibin 3 şutuna izin vermezken 5'inde de tehlikeyi savuşturdu. Partneri Sanchez ise 1 şut engelleme, 4 büyümekte olan atağı bertaraf etti. Başarılı ikili, galibiyette kilit rol oynadılar.

TİMUR'DAN TAKIMA MOTİVASYON YEMEĞİ

Manchester United, Trabzonspor ve Sparta Prag maçlarından önce oyunculara özel videolar ve mektuplar hazırlatan Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur, Beşiktaş derbisi öncesinde takımı yemeğe çıkardı. Cumartesi son taktik çalışmasını yapan sarı-kırmızılı ekipte teknik heyet ve futbolcular, akşam yemeğini Florya'da restoranda yedi ve Timur tarafından motive edildi.