Okan Buruk, imzayı atmak ve göreve başlamak için sabırsızlanıyor: Galatasaray için heyecanlıyım

Sarı-Kırmızılılarla 2 yıllık sözleşme imzalayacak olan Okan Buruk, “Hem kendim hem de Galatasaray için çok heyecanlıyım. Oğlum beni hep Galatasaray Teknik Direktörü olarak hayal ediyordu” dedi.

AKŞAM

Galatasaray'da Domenec Torrent dönemi bu hafta içinde resmen bitecek ve Sarı-Kırmızılıların kulübesine Okan Buruk geçecek. Yetiştiği, gönül verdiği kulübe teknik direktör olarak dönen 48 yaşındaki teknik direktör, bir an önce imzayı atmak ve iş başı yapmak için sabırsızlanıyor.

Galatasaray ile 2 yıllık mukavele yapacak olan Okan Buruk, Spor Gecesi'ne yaptığı açıklamada, bu heyecanını net bir şekilde dile getirdi. İçi içine sığmayan 48 yaşındaki teknik adam, oğlunun da isteğinin gerçek olduğunu söyledi:

TİMUR BİLDİRDİ ERGÜN ANLAŞTI

Hem kendim hem de Galatasaray için çok heyecanlıyım. Oğlum beni hep Galatasaray teknik direktörü olarak hayal ediyordu.

Yönetimle hiçbir konuda pazarlık yapmayan Okan Buruk'a görevi Sportif AŞ. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erden Timur, tebliğ etti. Erden Timur'un ardından Sarı-Kırmızılı kulübe Sportif Direktör olarak atanması beklenen Cenk Ergün, Buruk'la görüştü ve anlaştı.

Okan Buruk'un bu görüşmede Ergün'e "Sözleşmemin içini siz doldurun. Süre ve ücreti siz belirleyin. Benim tek hedefim güçlü ve dinamik ekip ile Galatasaray'ı hak ettiği yerlere getirmek." dediği belirtildi.

SONUNDA MURADINA ERDİ

Başakşehir'den ayrıldıktan sonra kendisine gelen teklifleri 'Galatasaray'da çalışmak istiyorum ve Galatasaray'dan başka takım çalıştırmak istemiyorum' diyerek reddeden Okan Buruk, böylece muradına ermiş oldu.

Torrent'in sözleşmesinin feshedilmesinin ardından resmi olarak iş başı yapacak olan 48 yaşındaki çalıştırıcının yardımcılarından birini Galatasaray'ın eski yıldızlarından Lukas Podolski ve Sarı-Kırmızılı takımın formasını yıllarca terletmiş olan Emre Aşık'ın olacağı belirtildi. Arda Turan da Okan Buruk'a bağlı olarak kulüpte yer alacak.