Okan Buruk 11 ismin biletini kesti! Taylan Antalyalı kararı kıyameti kopardı

Galatasaray'ın başına geçmesi beklenen Okan Buruk'un Taylan Antalyalı kararı herkesi şaşırttı. Başarılı teknik adam tam 11 futbolcuyla ayrılık kararı aldı. İşte Okan Buruk'un Taylan Antalyalı'nın da kaderini belirleyecek o raporunun detayları...

aksam.com.tr

Galatasaray'da herkes Okan Buruk'un Taylan Antalyalı'nın da içinde olduğu futbolcu raporunu konuşuyor. Dursun Özbek'in ikinci kez sarı-kırmızılı takımın başkanı olmasının ardından yeni teknik direktör merak ediliyor. Özbek'in yönetimindeki Metin Öztürk'ün Okan Buruk'la anlaştığını açıklaması tecrübeli hocayı bir adım daha Cim-Bom'a yaklaştırıyor.

OKAN BURUK'TAN TAYLAN ANTALYALI KARARI

Okan Buruk raporunda Galatasaraylı futbolcuları tek tek analiz etti ve kalacak-gidecek isimleri belirledi.

İşte Taylan Antalyalı başta olmak üzere, tüm takımı ilgilendiren o liste:

1. TAYLAN ANTALYALI

Okan Buruk, Galatasaraylı taraftarların sezon boyunca tepki gösterdiği Taylan Antalyalı'yı takımda tutma kararı aldı. Başarılı hoca, 4 yıl daha sözleşmesi bulunan milli futbolcudan çok şey bekliyor.

2. MOSTAFA MOHAMED

Geldiği günlerde camiada büyük bir heyecan uyandıran ancak daha sonra gerek özel hayatı gerekse performansı sebebiyle eleştirilen Mostafa Mohamed de ilk bağlamda takımda kalması istenen isimlerden.

Birçok kulübün radarında da olan Mısırlı forvet için astronomik bir teklif gelirse yollar ayrılabilir.

3. HALİL DERVİŞOĞLU

Okan Buruk'un daha önce gözden çıkarılan Halil Dervişoğlu için 'bonservisi alınsın' raporu verdiği ortaya çıktı. Dursun Özbek yönetiminin ilerleyen günlerde Halil Dervişoğlu için Brentford'un kapısını çalacak belirtiliyor.

4. BAFETIMBI GOMIS

Galatasaray formasıyla 14 maçta 9 gol atan ancak ilerleyen yaşı sebebiyle fiziksel durumu iyi görüntü vermeyen Bafetimbi Gomis de gönderilecekler listesinde. Arabistan pazarında ciddi sükse yapan Gomis için gelecek olası teklifler değerlendirilecek.

5. ALEXANDRU CICALDAU

Eleştirileri oklarının hedefi haline gelen bir diğer isim de Cicaldau'ydu. Okan Buruk'un Rumen futbolcunun üzerindeki beklentisi büyük. Yeni sezonda takımın parçalarından biri olacak.

6. KEREM AKTÜRKOĞLU

Okan Buruk Galatasaray'dan ayrılması beklenen Kerem Aktürkoğlu'nun satılmasına tabii ki razı değil ancak kulübün menfaatleri doğrultusunda oyuncu için gelecek hatırı sayılır bir teklifte yollar ayrılacak.

7. RYAN BABEL

Sözleşmesi sona eren Ryan Babel, maaşında büyük bir fedakârlık yaparak Galatasaray'da kalmak istediğini belirtmişti ancak oyuncu Okan Buruk'un planları arasında yer almıyor.

8. OLIMPIU MORUTAN

Büyük yatırım yapılmasına rağmen gözden düşen Olimpiu Morutan, sosyal açıdan yaşadığı sıkıntılarla da manşetleri süslüyordu. Morutan'ın düzenli forma giyebileceği bir takıma kiralanması gündemde.

9. EMRE KILINÇ

Fatih Terim sonrası yedek kulübesine hapsolan bir diğer isim de Emre Kılınç idi. Okan Buruk takımda kalmasını istediği Emre Kılınç'dan yeni sezonda çok şey bekliyor.

10. FATİH ÖZTÜRK

2 yıldır Galatasaray forması giyen ve sözleşmesi sona eren tecrübeli kaleci Fatih Öztürk ile kesin olarak yollar ayrılacak. 35 yaşındaki kaleci görev aldığı dönemde yaptığı hatalarla dikkat çekmişti.

11. İSMAİL ÇİPE

Okan Kocuk'un geri dönmesiyle Galatasaray'da 3. kaleci durumuna düşen İsmail Çipe de Sarı-Kırmızılılardan ayrılıyor. 1 yıl daha sözleşmesi bulunan İsmail Çipe'nin Süper Lig'den talipleri var.

12. ALPASLAN ÖZTÜRK

Fatih Terim sonrası gözden düşen ve Domenec Torrent ile tartışma yaşayan Alpaslan Öztürk de gözden çıkarıldı. Deneyimli stoperin Süper Lig'de kendine takım aradığı bildirildi.

13. ÖMER BAYRAM

Galatasaraylı taraftarlardan zaman zaman büyük eleştiriler alan Ömer Bayram'ın ise kalmasına karar verildi. 2 yıl daha sözleşmesi bulunan deneyimli sol bek, yerli kontenjanı sebebiyle kadroda tutulacak.

14. SACHA BOEY

Okan Buruk'un gözden çıkardığı isimlerden biri de Sacha Boey. Büyük beklentilerle transfer edilen ancak istenen seviyeye bir türlü gelemeyen Sacha Boey için teklifler değerlendirilecek. Genç sağ bekin Fransa'dan talipleri var.

15. OMAR ELABDELLAOUI

Yaşadığı talihsiz sakatlık sonrası iyi bir geri dönüş yapan Omar'ın ilk bağlamda kadroda tutulması planlanıyor. Sözleşmesinin son yılına girecek olan Omar'a iyi bir teklif gelmesi halinde ise satışına razı olunacak.

16. YUNUS AKGÜN

Okan Buruk, Adana Demirspor'da kariyer sezonunu geçiren Yunus Akgün'ü takımın en önemli parçalarından biri yapacak. Ciddi talipleri bulunan Yunus Akgün'ün satılması kesinlikle düşünülmüyor.

17. EMRE AKBABA

Alanyaspor'da kendini bulan Emre Akbaba da Okan Buruk'un yeni sezon planları arasında yer alıyor. Kendisini Galatasaray'a borçlu hisseden Emre Akbaba da 2022-23'ü iple çekiyor.

18. OĞULCAN ÇAĞLAYAN

Okan Buruk, sezonu Eyüpspor'da geçiren Oğulcan Çağlayan'ın kamptaki performansını özellikle takip edecek. Oyuncunun form durumuna göre nihai karar verilecek.

Öte yandan kiralıktan dönecek olan Christian Luyindama, Aytaç Kara, Ozornwafor, Jesse Sekidika, Emre Taşdemir gibi isimler de kesinlikle kadroda düşünülmüyor.