Oğulcan Çağlayan krizi patladı! Peki bundan sonra ne olacak?

Galatasaray ve Çaykur Rizespor, Vedat Muriqi transferi sonrası yine karşı karşıya. Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, “Tek taraflı opsiyon hakkımız vardı. Onu kullanıp Oğulcan'ın mukavelesini uzattık. Ama kalmak istemiyor” diye konuştu.

AKŞAM

Geçtiğimiz sezon başında Galatasaray, Vedat Muriqi’yle anlaşmaya varmış ancak Çaykur Rize, Fenerbahçe’nin teklifini kabul edince oyuncu Sarı-Lacivertliler’e gitmişti. İki kulüp bu kez de Oğulcan Çağlayan konusunda kriz yaşıyor. Mukavelesi bitecek olan 24 yaşındaki forvet, Galatasaray’la anlaşmaya vardı. Ancak Çaykur Rize, mukaveledeki tek taraflı opsiyon hakkını kullanarak sözleşmesini 1 yıl daha uzattı. Ortam yeniden gerildi.

Araplar kafayı Falcao'ya taktı

BEDAVA GİTSE ELEŞTİRİLİRDİK 

A Spor’a konuşan Çaykur Rize Başkanı Hasan Kartal, “Bizde kalırsa tabii ki isteyen takımlar bize teklif yapacak. Ya bizden çıkışı olur ya da fesih olur kendisi gider. Ama UEFA’da ve TFF’de durum ne olur bilmiyorum. Sözleşmeyi okuduk ve opsiyon süremiz olduğunu öğrendik. Sportif direktörümüz Yılmaz Bal daha önce birkaç kez kendisiyle görüştü ama sonuç alamadı. İsteyeni var ve bedavaya gitseydi, bizden sonra gelen yönetim bizi eleştirirdi” dedi.

Forvete Nijeryalı kanat

BEDELSİZ AYRILMA HAKKI VAR 

Peki bundan sonra neler yaşanacak? Oğulcan Çağlayan avukatına vekaletname verdi ve uzatılan sözleşmenin hükümsüzlüğüyle ilgili dava açıldı. 26 Temmuz’da sözleşmesi sona erecek olan Oğulcan Çağlayan bu tarihte serbest kalacak. Oyuncu yeni kontratı kabul etmediği müddetçe yeni bir sözleşme imzalanması, dolayısıyla sözleşmenin bir yıl daha uzaması asla mümkün olmayacak. FIFA ve UEFA bu tip konularda her zaman ilk kriter olarak futbolcunun da rızasının alınmasını şart koşuyor.