O pozisyonla akıllara kazınmıştı... Merkez Hakem Kurulunda bir şok daha! Serkan Tokat hakemliği bıraktı

Merkez Hakem Kurulunda sular durulmuyor... Başkan Serdar Tatlı ve yönetimi ile hakem Halis Özkahya'nın istifalarının ardından Serkan Tokat da istifa etti. Serkan Tokat, geçen sezon Galatasaray'ın deplasmanda 1-0 kazandığı Fenerbahçe derbisinin AVAR (Video Yardımcı Hakem Asistanlığı) hakemiydi. Tokat, Fenerbahçe'nin derbide ofsayt gerekçesiyle sayılmayan golüyle tartışmaların odağı haline gelmişti.

Süper Lig'deki Gaziantep FK-Kasımpaşa maçında maçı 5 dakika erken bitirdikten sonra oyuncuları duşlardan geri çağırarak kalan bölümü oynayan Halis Özkahya'nın istifasının ardından Merkez Hakem Kurulu'nda bir şok daha meydana geldi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Merkez Hakem Kurulunun Video Yardımcı Hakem (VAR) seminerine VAR kadrosundaki Koray Gençerler, Mustafa Öğretmenoğlu ve Serkan Tokat'ın davet edilmediği bildirildi.

Yaşanan gelişmelerin devamında ligin tecrübeli isimlerinden Serkan Tokat'ın hakemliği bıraktığı ifade edildi.

Son dönemde tepkilerin odağında olan Merkez Hakem Kurulu'nda Serdar Tatlı yönetimi istifa ederken, yeni kurulan MHK'de de üst üste krizler yaşanması dikkat çekti.

DERBİDEKİ TARTIŞMALI POZİSYON

Geçtiğimiz sezon Galatasaray, Kadıköy'de Fenerbahçe'yi Mustafa Muhammed'in golüyle 1-0 mağlup etmiş, Fenerbahçe'nin Ozan Tufan ile bulduğu gol, ofsayt gerekçesiyle iptal edilmişti.

Müsabakanın 75. dakikasında Mesut Özil'in kullandığı duran topa yükselen Ozan Tufan'ın kafasında top ağlarla buluşmuş, Hakem Cüneyt Çakır'ın gol olarak değerlendirdiği pozisyon, daha sonra VAR'da incelenmiş ve ofsayt gerekçesiyle iptal edilmişti.

Maçın "AVAR'ı" Serkan Tokat, verdiği kararla o günlerde tartışmaların odağı haline gelmişti.