O fezlekeyi Köksal gönderdi

Fenerbahçeli yöneticiler, G.Saraylı yöneticiyi suçladı.

-İşte F.Bahçeli hukukçuların iddiası: Savcı, polis fezlekesinin bir kısmını kullanır, bir kısmını ise çöpe atar. Palacios’un tek delili polis fezlekesi.

-Tahkim’de maç sayısını 8’e çıkartan polis fezlekesinin arkasına baktık. Mühründen ne zaman ve nerede tercüme yapıldığını öğrendik.

Serhat ÖZDEMİR

F.Bahçe’nin hukukçu asbaşkanları Deniz Tolga Aytöre ve Şekip Mosturoğlu’nun yanı sıra bazı yöneticiler dün F.Bahçe Kulübü’nde Tahkim kararıyla ilgili olarak basını bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantının bir bölümüne Başkan Aziz Yıldırım da katıldı. Sarı-Lacivertliler, UEFA Disiplin Kurulu’nda 4 olan maç sayısının Tahkim Kurulu’nda 8 maça çıktığını hatırlatarak şu bilgileri paylaştılar:

PEKİ SİZ BU UEFA’YA NE YOLLADINIZ?

“UEFA’nın gerekçeli kararı polis fezlekesiyle başlıyor. Palacios’un akşam geç saatlerde gönderdiği ikinci bir rapor var. 

Bu raporda tuhaf tuhaf tapeler var. Ekleri bir açtık baktık. Sadece polis fezlekesi var. Polis fezlekesiyle 4 maçı raporuna yazmış. Biz neden polis fezlekesini baz aldıklarını anlamak üzere TFF’ye yazı yazdık. ‘Siz bu UEFA’ya ne yolladınız?’ dedik. ‘Neden sadece bu polis fezlekesini yolladınız? Kimin imzasıyla bunu yaptınız?’ diye sorduk. Bunlar bir iç yazışmadır.

POLİS FEZLEKESİ HİÇ HÜKMÜNDEDİR

Savcı, polis fezlekesinin bir kısmını kullanır, bir kısmını çöpe atar. İddianame açıklandıktan sonra polis fezlekesi bir hiç hükmündedir. 16.2.2012 tarihinde bu yazışma federasyon tarafından yapılmış. Palacios’un tek delili polis fezlekesi. Polis fezlekesinin arkasına baktık. Mühründen ne zaman, nerede tercüme yapıldığını öğrendik. Yani Silivri’deki ilk mahkemeden 2 gün sonra Ebru Köksal imzasıyla gönderilmiş. Ebru Köksal o dönem TFF genel sekreteri. Buna rağmen TFF bunu UEFA’ya gönderiyor. İddianame okunmaya başlandığı anda polis fezlekesinin hiç hükmü yoktur. Bekçi kadar hükümsüzdür.”

TÜRKİYE'DE YAZILDI

Ya Türkçe klavyeyi ayarlayıp ek raporu yazdılar ya da Türkiye’de yazıyorlar raporu. Bu bile soru işareti... 2011’de MASAK bizi kontrol etti; şimdi yine yazı yazmışlar yine bizi araştıracaklar. Neden sürekli bize geliyorlar? Neden diğer kulüplere gitmiyorlar?

FEZLEKEDE TRABZONSPOR YOK

Polis fezlekesi UEFA’ya (Ebru Köksal tarafından) yollandığı için ve fezlekede Trabzon olmadığı için biz suçlu bulunuyoruz. Biz sadece belgenin yollanma şeklini biliyoruz. Harici yönlendirmeler olduğu açık.

TSUNAMİ OLMAZ

UEFA Tahkim Kurulu’nun F.Bahçe’ye 2, Beşiktaş’a 1 yıl ceza vermesi tsunami korkusu yaşattı. UEFA’nın bağımsız kurullarıyla kulüpleri aklayan TFF’ye 1-2 ay içinde bir mektup gönderip, “Kararları gözden geçirin, kamu vicdanlarını rahatlatacak kararlar alın” diyebileceği öne sürüldü. Yunan takımı Volou örneği de bu duruma emsal karar olarak gösterildi. F.Bahçeli yöneticiler, tsunami olmayacağını belgesiyle kanıtladı. Sarı-Lacivertli yöneticiler, bilgi kirliliğine dikkat çekip, tsunami konusunda şu bilgileri verdi:

FEDERASYON BAĞIMSIZ 

“Spor hukukçusu adı altında bir sürü kişi televizyonlara çıkıyor. UEFA’nın gönderdiği bu kararları dahi okumadan ekrana çıkıyor. Eski G.Saraylı Yunus Egemenoğlu ve Türker Aslan ekrana çıkıyor. Kararın 27. sayfasında göreceğiniz gibi TFF’ye bunu uygulatma şansları yok. UEFA, kararda TFF’nin bağımsız olduğunu bu cezayı sadece kendi organizasyonları için verdiğini söylüyor.”

ISRARLA MATCH FIXING DEMİŞ

Asbaşkan Deniz Tolga Aytöre, polis fezlekesini kimin UEFA’ya gönderdiğinden daha çok üst yazıda ısrarla kullanılan match fixing (şike) ifadesinin önemli olduğunu vurguladı:

“Ebru Köksal’ın nerede ne yaptığı beni ilgilendirmiyor. Önemli olan polis fezlekesini UEFA’ya göndermesi. Palacios ne hikmetse elinde onlarca bilgi belge olmasına rağmen ısrarla polis fezlekesini kullanıyor. Ebru Köksal imzalı belgede match fixing (Şike) ifadelerini kullanıyor, ısrarla kullanıyor. Bu karar vermiş anlamına geliyor. Bu olay ne zaman oluyor? Yıldırım Demirören gelmeden Mehmet Ali Aydınlar ayrıldıktan sonraki ara dönemde bu yapılıyor.”

SKANDAL TAPELER!

UEFA’nın kurulları, Disiplin Müfettişi Palacios’un sunduğu tapelerle F.Bahçe’ye 2 yıl ceza verdi. Delil olarak kabul edilen tapeler baştan aşağı çelişkilerle dolu. Örneğin UEFA’nın Karabük maçı kararında İlhan Ekşioğlu’nun adı yazılı. Ancak Karabük’ün hiçbir tapesinde İlhan Ekşioğlu’nun ismi yer almıyor. Trabzon-Bursa maçında ise Başkan Aziz Yıldırım’ın eylemlere iştiraki olduğu söyleniyor. Oysa Yıldırım’ın Trabzon-Bursa maçına dair sadece 1 tane tapesi var. O da Yıldırım’ın anjiyodan çıktıktan sonra kardeşi Ali Yıldırım ile yaptığı konuşma.

İşte 2 yıl cezalık o tape! 

AZİZ YILDIRIM: Efendim 

ALAEDDİN YILDIRIM: Abi geçmiş olsun Ali ben 
AZİZ Y.: Ha Ali ne yapıyorsun 
ALAEDDİN Y.: İyi vallaha geçmiş olsun 
AZİZ Y.: İyi sağol sağol bir şey yok iyiyim gayet iyiyim sen neredesin 
ALAEDDİN Y.: Hastanedeymişsin 
AZİZ Y.: Gittim geldim ya yok bir şey yok 
ALAEDDİN Y.: Ha ben geldim evet geldim de şimdi baktım buradasın 
AZİZ Y.: Ha 
ALAEDDİN Y.: İSTİYORSAN BİR BİLGİ VEREYİM SANA istiyorsan sonra vereyim 
nasıl istiyorsan 
AZİZ Y.: Dur ben geleyim sana tamam 
ALAEDDİN Y.: İyi hadi tamam

BİLEREK Mİ ŞİKE YAPTIM

F.Bahçe, cezadaki önemli çelişkinin de tarihlerdeki tutarsızlıklar olduğunu anlattı: 5 Mayıs 2011’de ‘Hakkımızda hiçbir şike, bahis soruşturması’ yok demişiz. 3 Temmuz’da operasyon yapılmış.”

+1 YIL AYRI SAÇMALIK

UEFA Tahkim Kurulu, F.Bahçe’nin daha önce Şampiyonlar Ligi’ne alınmadığı sezonu cezasından düştü. Böylece F.Bahçe’nin cezası 2+1’den sadece 2 yıla indi. F.Bahçeli yöneticilere göre bu karar bir skandal. Çünkü UEFA, bu kararıyla “Ancak ihtimalin gerçekleşmesi halinde çekeceğin cezayı buradan düşüyorum” diyor.

ERZİK BUGÜN HEMEN İSTİFA ETSİN!

F.Bahçe yönetimi UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik’e ateş püskürdü. Yönetim, 2 yıl Avrupa’dan men şokunu yaşadıkları UEFA’nın Disiplin ve Tahkim sürecinde gelişen haksızlıklara seyirci kaldığına inandıkları eski federasyon başkanı Şenes Erzik’i istifaya davet etti.

4’TEN 8’E NASIL ÇIKTI!

Şenes Erzik’in Sarı-Lacivertli yönetimi çileden çıkartan davranışı ise Tahkim Kurulu’nun duruşmasında yaşandı. F.Bahçeliler, ‘4 maç Tahkim’de 8’e çıkıyor Şenes Erzik orada hâlâ nasıl duruyor’ diyerek istifa çağrısında bulundu.