Nuri Şahin hayaline kavuştu

Futbolculuğunda ilk profesyonel imzasını Borussia Dortmund'a atan Nuri Şahin, Alman ekibine yardımcı hoca olarak döndü. Antalyaspor'daki alacaklarından vazgeçen Şahin, 4.5 yıllık imza atacak.

AKŞAM SPOR

Antalyaspor'un başarılı teknik direktörü Nuri Şahin, futbolculuğunda ilk profesyonel sözleşmesini imzaladığı Borussia Dortmund'a hoca olarak dönüyor. Henüz UEFA'dan verilen pro lisans sahibi olmayan genç teknik adam, bu sezonun sonuna kadar mevcut hoca Edin Terzic'in yardımcısı olarak görev yapacak. Bu süre içerisinde pro lisansını da elde edecek olan Şahin, 2024-25'ten itibaren Sarı-Siyahlılar'ın 1 numarası olarak takımını yönetmeye başlayacak. Başarılı çalıştırıcının Alman ekibiyle olan sözleşmesi 4.5 yıllık olacak.

1 MİLYON EUROYU BIRAKTI

Birçok kez B.Dortmund'u çalıştırmanın hayali olduğunu söyleyen 35 yaşındaki teknik adamın Antalyaspor ile olan sözleşmesi Haziran 2026'da sona eriyordu. Şahin, Akdeniz ekibindeki yaklaşık olarak 1 milyon euroluk alacağına karşılık bonservisini talep etti. Kulübün de onay vermesiyle birlikte Şahin, Almanya'nın yolunu tuttu. Genç hoca, Antalyaspor'un başında teknik direktör ve teknik sorumlu olarak görev aldığı 92 maçta 38 galibiyet, 23 beraberlik ve 31 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Şahin, Akdeniz ekibinde 1.49 puan ortalaması yakaladı.

ÜLKE OLARAK GURUR DUYDUK

Antalyaspor Basın Sözcüsü Alkan Evren, ani ayrılıkla ilgili şöyle konuştu: "Bir şok yaşadık tabii ki. Hocamız 4,5 yıllık anlaştı. Hem Antalyaspor hem de Türkiye olarak bu durumdan dolayı gurur duyduk. Kararından dönme gibi bir durumu da yok. Kesin olarak anlaştı. Hocamıza sürekli teklifler vardı. Adana maçından sonra Almanya'ya ailesinin yanına gitti. Hayali orasıydı, oraya gitti. Bizde şok etkisi yarattı ama hayaline gitti. Bütün planlamalarımızı, kadroyu hocaya göre yaptık. 2 senedir bütün çalışmalar hocanın isteği doğrultusunda yapıldı."