Novak Djokovic ''göçtü!''

Dünyanın 1 numaralı tenisçisi, Avustralya Göç Bakanı Hawke'nin özel yetkisiyle sınır dışı ediliyor.

AKŞAM

Avustralya Açık'ta mücadele etmek için ülkeye aşısız girdiği gerekçesiyle vizesi iptal edilen Novak Djokovic verdiği hukuk mücadelesini kazanıp, vize iptal kararını durdurdu. Ancak Djokovic'e Avustralya Göç Bakanı Alex Hawke'den ikinci darbe geldi. Hawke, Djokovic'in vizesini, "Kamu yararına olduğuna inandığım yetkimi kullandım." diyerek iptal etti. Başbakan Scott Morrison da, "Avustralya halkı bu pandemide çok fedakarlık yaptı. Hawke'nin kararını destekliyorum." açıklamasını yaptı.

3 YIL DAHA KATILAMAYACAK

Djokovic'in şimdi önce yürütmeyi durdurma ve sonra kararı iptal için yeni bir hukuk mücadelesine girmesi bekleniyor. Ancak turnuva pazartesi başlıyor ve son anda sporcu ve hukukçularına bildirilen bu kararın hafta sonuna denk gelmesi işleri iyice zorlaştırıyor. Sınır dışı olma ihtimali ağır basıyor. Böyle bir durumda 34 yaşındaki Djokovic, 3 yıl daha turnuvaya gidemeyecek.

DJOKOVIC'E TEPKİ VAR: "BİZ APTAL MIYIZ!"

Yunan tenisçi Tsitsipas, Djkovic'in aşı olmama konusundaki ısrarına, "Biz bu turnuvaya katılmak için kurallara uyup, aşı yaptırdık. Biz aptal mıyız!" diye tepki gösterdi. Ünlü tenisçi Martina Navratilova ise, "Yapılacak doğru şey evine dönmesi." ifadesini kullandı.

ÖZEL | Kupalı işsizler!