Nijerya taraftarı çıldırdı, maç sonu sahaya indiler! Doktor dövülerek öldürüldü

2022 Dünya Kupası Afrika Elemeleri'nde Gana'nın Nijerya ile oynadığı ve deplasman golü uygulamasıyla final biletini aldığı mücadelede inanılmaz olaylar çıktı. Katar'a gidemeyen Nijerya'da taraftarlar adeta çıldırdı ve sahaya indi. Yaşanan olaylarda bir FIFA doktoru hayatını kaybetti.

Nijerya Milli Takımı, 2022 Dünya Kupası Afrika Elemeleri'nde Gana'yı dün akşam konuk etti. İki ülke arasındaki 0-0 biten ilk maçın rövanşında maç 1-1 sona ererken Katar'a giden taraf Gana oldu.

TARAFTARLAR ÇILDIRDI, SAHAYA İNDİ

Nijerya Milli Takım taraftarları, 16 yıl sonra ilk kez Dünya Kupası'na katılamamanın üzüntüsü ve öfkesiyle adeta çıldırdı ve sahaya indi.

Sahaya girip kendi futbolcularını kovalayan taraftarlar, yedek kulübeleri de dahil olmak üzere önlerine gelen her şeyi yakıp yıktı. Polisin müdahalesinin bile yetersiz kaldığı olaylar da tüm futbolcular koşarak soyunma odalarına kaçtı.

FIFA DOKTORU OLAYLARDA HAYATINI KAYBETTİ

Fakat olayların acı faturası daha sonra ortaya çıktı. Sahayı basan taraftarların soyunma odaları girişlerinde yarattığı izdiham ve şiddet sonucu FIFA/CAF'ın doping görevlisi doktoru Joseph Kabungo hayatını kaybetti. İlk olarak Zambiyalı doktorun izdiham nedeniyle öldüğü belirtilirken şok gerçek daha sonra ortaya çıktı.

ŞOK İDDİA: DÖVÜLEREK ÖLDÜRÜLDÜ

Yerel ve İngiliz basınını haberine göre Joseph Kabungo, Nijerya taraftarları tarafından dövülerek hayatını kaybetti. Fakat Nijerya Futbol Federasyonu ve FIFA'dan Kabungo'nun ölümüyle ilgili ne bir açıklama ne bir doğrulama gelmedi.

Tüm dünyada Joseph Kabungo'yla ilgili taziye mesajları yayınlanırken resmi makamlardan kısa süre içinde bir açıklama bekleniyor.

NİJERYA 16 YIL SONRA DÜNYA KUPASI'NDA YOK

Daha önce 2010, 2014 ve 2018'de Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanan Nijerya, 16 yıl sonra ilk kez turnuvada yer alamayacak. 2010 ve 2018'de grup aşamasında elenen Nijerya, 2014'te Brezilya'da Fransa'ya elenmeden önce Son 16'ya kalma başarısı göstermişti.

Öte yandan Gana da, 2006, 2010 ve 2014 Dünya Kupası'na katılabilmişti. 2010'de çeyrek finale çıkan Gana, 2002'deki Senegal'den sonra Dünya Kupası'nda bunu başaran ikinci Afrika ülkesi oldu. Ancak 4 yıl önce Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'na katılamadılar.