Nihat Özdemir açıkladı! Yeni MHK başkanı...

TFF Başkanı Nihat Özdemir, yeni MHK başkanı ve yabancı kuralıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Nihat Özdemir yeni MHK başkanının 1-2 gün içinde açıklanacağını duyururken, yabancı kuralının gelecek sezon 7+4, bir sonraki sezon ise 6+5 olacağını belirtti.

Nihat Özdemir yeni MHK başkanı ve yabancı kuralıyla ilgili konuştu. MHK için Kulüpler Birliği ile ortak çalıştıklarını dile getiren Nihat Özdemir, yeni MHK'nin 1-2 gün içinde göreve başlayacağını duyurdu. Öte yandan yabancı kuralına da değinen Nihat Özdemir, gelecek sezon 7+4, bir sonraki sezon ise 6+5 kuralının uygulanacağını duyurdu.

Nihat Özdemir'in açıklamaları şöyle:

"MHK için Kulüpler Birliği ile ortak 5 kişilik bir çalışma grubu oluşturduk. Sistemin nasıl gelişeceğini, adaletli tayin, gözlemciler, akraba ilişkileri, bütün detaylarına kadar çalışma yapılıyor. 1-2 gün içinde yeni MHK göreve gelecek.

Gelecek sene yabancı kuralını 7+4, ondan sonraki sene de 6+5 yapmakta kararlıyız."

Öte yandan Nihat Özdemir yeni yayın ihalesiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Dört kişi Kulüpler Birliğinden, dört kişi TFF'den, bir de sekreterlik yapsın diye TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş'ı da yayın ihalesi kuruluna alarak çalışmaya başladık. Birinci kademede bize mutlaka bir danışman gerektiği kararını verdik. Danışman aramaya başladık. Dünyada bu konuda ses getiren danışman firmalarından birini seçtik. O firmayla anlaşmayı yaptık ve o çalışmalara başladık. Kasım, aralık ve ocak içinde ihaleyi sonlandıracağız. Bir paketleme olacak. Danışma kurulu çalışmalar yapıyor. Çok yakın zamanda bir araya geleceğiz. Sürecin ne olacağını, 3 yıllık mı 5 yıllık mı yapalım, buna bakacağız. Bunun artı ve eksileri olabilir. Bunun kararını verip ilanımızı yapacağız, ne kadar çok talep gelirse o kadar etkili olacağına, kulüplerimize o kadar fayda getireceğine inanıyorum. Türkiye'deki ve dünyadaki ekonomik şartlar nedeniyle burada nasıl bir rakam çıkacağını tahmin etmenin zor olacağını düşünüyorum. İnşallah iyi bir rakamla bu işi sonlandıracağız. 2022-2023 sezonundan itibaren yeni yayıncı kuruluşla yolumuza devam edeceğiz."